Onze jongens trekt binnen week 100.000 bezoekers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Onze jongens trekt binnen week 100.000 bezoekers

Onze jongens trekt binnen week 100.000 bezoekers

|
|

Laatste update:

De stomende romantische komedie Onze jongens van regisseur Johan Nijenhuis heeft in een week tijd meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Het is daarmee de eerste Nederlandse titel die in 2017 de status van 'gouden film' heeft behaald.

Bioscoophits

Dat blijkt uit de vrijdag bekendgemaakte bezoekcijfers van de bioscoopbranche. Nijenhuis bevestigt met de volle zalen zijn status als een van de meest succesvolle Nederlandse regisseurs. Vrijwel al zijn producties ontpoppen zich tot blockbusters. Eerder was hij verantwoordelijk voor hits als Verliefd op Ibiza, Toscaanse bruiloft en Rokjesdag.

'Vrouwen gaan los in de bioscoop'

Onze jongens vertelt over een groep bouwvakkers die als de zaken slecht gaan, besluit te gaan strippen om een extra zakcentje te verdienen. De hoofdrollen worden gespeeld door Jim Bakkum, Martijn Fischer, Juvat Westendorp en Sanne Vogel.

De film doet het vooral goed bij het vrouwelijke publiek. “Man, echt niet normaal hoe die vrouwen in de bioscoop losgaan”, vertelde Jim eerder deze week in Metro. “Van nature ben ik een rustige jongen, maar ik vind het wel leuk die aandacht”. De wetenschap dat veel Nederlandse vrouwen zich deze dagen vergapen aan zijn lichaam doet Jim Bakkum goed. Zelf was hij tevreden: “Vlak voordat de opnamen begonnen zag ik eruit zoals ik eruit wilde zien. Te gek om te zien dat je een lichaam precies kunt boetseren zoals je het wil.”

Hoewel hij streng moest diëten en maandenlang flink moest sporten, genoot Jim van de opnamen. “Leuk om een keer een rol te spelen waarvoor ik echt uit mijn comfortzone moest komen: dansen, strippen, een vader-zoon relatie - het zijn allemaal dingen die ik nog nooit eerder had gedaan.”

Bezoekersrecord

De bioscopen deden sowieso goede zaken de afgelopen weken; in de kerstvakantie werden diverse bezoekersrecords gebroken. Het best bezocht waren de Star Wars-film Rogue One en de animatiefilm Sing.

Lees verder