Onthulling: Chandler & Monica verhuisden naar Home Alone-huis

Door Redactie
Onthulling: Chandler & Monica verhuisden naar Home Alone-huis

De villa waar Kevin in 1990 alleen de kerstdagen doorbracht, kreeg in 2004 nieuwe bewoners. Maar de McCallisters werden niet door zomaar doorsnee plebs vervangen. Nu blijkt dat niemand minder dan Friends’ Monica en Chandler hun New Yorkse flat inruilden voor het imposante huis in een buitenwijk van The Big Apple.

Hoeveel bewijs wil je hebben?

Hoewel in Home Alone het huis van Kevin en zijn familie in Chicago stond, is het wel degelijk gebruikt in de aflevering uit 2004 van Friends. Dat maken onderstaande videobeelden daaruit overduidelijk.

Kijk eens even goed...

Waar je het aan kunt zien? Kijk maar eens goed uit het raam van de kamer waar Monica en Chandler binnenlopen. Het huis schuin aan de overkant is exact hetzelfde huis als waar dieven Harry en Marv in 1990 als eerste toesloegen. De identieke garage springt als eerste in het oog, maar wie verder kijkt ziet ook dat het witte huis daarachter (op een verplaatst raampje na) hetzelfde is. Het huis recht tegenover de villa komt ook nog even in beeld, mét zelfs nog dezelfde kerstkrans aan de deur.

Maar HOE dan?

Hoe deze mix up tot stand is gekomen? De theorie is dat de producenten van Friends stock-beelden van Home Alone hebben gebruikt om de buitenset compleet te maken. Omdat er bijna vijftien jaar tussen zat, werd gedacht dat het niemand zou opvallen. Helaas: mission failed.