Once Upon A Time: het sprookjesboek sluit na het zevende seizoen

Veronica Superguide logo
Once Upon A Time: het sprookjesboek sluit na het zevende seizoen

Once Upon A Time: het sprookjesboek sluit na het zevende seizoen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Het zevende seizoen van Once Upon A Time is het laatste. De Amerikaanse zender ABC gooit het sprookjesboek in mei 2018 dicht.

Once Upon A Time, een moderne bewerking van verschillende sprookjes, begon als een verrassende hit op de Amerikaanse zender ABC. Ook in Nederland waren de avonturen van Emma Swan (Jennifer Morrison), Sneeuwwitje (Ginnifer Goodwin), Repelsteeltje (Robert Carlyle) en koningin Regina (Lana Parrilla) erg in trek.

De eigentijdse sprookjesserie kreeg in het zevende seizoen een bijna volledig nieuwe cast, omdat de contracten van de hoofdrolspelers afliepen na de zesde reeks. Once Upon A Time verhuisde van de zondag- naar de vrijdagavond. De kijkcijfers voor de doelgroep (volwassenen tussen de achttien en 40) daalden met 40%, en het totaal aantal kijkers met 20%.

Bedenkers Eddy Kitsis en Adam Horowitz lieten aan Variety weten ‘een beetje teleurgesteld’ te zijn. De dankbaarheid overheerst echter: het duo verbaast zich er nog altijd over dat Once Upon A Time zeven seizoenen lang succesvol is geweest. Volgens Horowitz keken er nog aardig wat mensen naar de serie, maar werden de kosten voor zender ABC te hoog.

Kitsis en Horowitz sluiten een eventuele spin-off niet uit, maar ze gaan zo’n serie (voorlopig) niet zelf maken. In 2013 werd dit al geprobeerd, met Once Upon A Time In Wonderland. Deze serie over Alice’s avonturen in Wonderland was geen echt succes.

Het zevende seizoen Once Upon A Time gaat in maart verder op ABC. De laatste uitzending is te zien in mei. In Nederland zijn de eerste zes seizoenen te zien op Netflix. Wanneer de zevende en laatste serie verschijnt is nog niet bekend.

Lees verder