Officieel bevestigd: er komt een Snowpiercer-serie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Officieel bevestigd: er komt een Snowpiercer-serie

Officieel bevestigd: er komt een Snowpiercer-serie

|
|

Laatste update:

Chris 'Captain America' Evans verraste in 2013 vriend en vijand met de (op een goede manier) buitensporige actiefilm Snowpiercer.

Fans van het apocalyptische scifi-pareltje kunnen nu hun ijskoude hart ophalen, want het verhaal van de film wordt omgetoverd tot een serie. De Amerikaanse zender TNT heeft groen licht gegeven. 

Snowpiercer

In Snowpiercer heeft de wereld een linkse gekregen van klimaatverandering en is de temperatuur gezakt naar ver beneden het vriespunt. Stap je naar buiten, dan wordt je getrakteerd op een dodelijke wind. Het groepje mensen dat de ellende heeft overleeft woont in een gepantserde trein die rondjes om de wereld dendert. 

Het plebs zit achterin de trein en moet overleven op brokken vermalen insecten, terwijl de gegoede burgerij van een hedonistisch bestaan geniet in de voorkant van het voertuig. Op een gegeven moment besluit een stel arme rebellen dat het welletjes is geweest en het gezelschap begint aan een dodelijk reis naar de voorkant van de trein.

Cast

De cast van de serie bestaat uit Jennifer Connelly (A Beautiful Mind, Requiem for a Dream), Daveed Diggs (Black-ish), Mickey Sumner (American Made), Susan Park (Ghostbusters) en Benjamin Haigh (The Conjuring 2). Vooralsnog lijkt het erop dat Chris Evans geen rol gaat hebben in de serie, al hopen wij natuurlijk op een toffe cameo.

Lees verder