Oei: critici maken Will Smith's Netflix-film Bright compleet kapot

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Oei: critici maken Will Smith's Netflix-film Bright compleet kapot

Oei: critici maken Will Smith's Netflix-film Bright compleet kapot

|
|

Laatste update:

De film Bright van regisseur David Ayer zou de eerste echte Netflix-blockbuster Netflix worden. Er is dan ook een flink budget ingepompt, om de spectaculaire mix van buddy cop- en fantasyfilm werkelijkheid te maken. Echter zijn veel critici niet erg te spreken over het eindresultaat...

In de film Bright leven in Los Angeles mensen, orks en elven naast elkaar. Dat gaat meestal prima, totdat er ineens een magische staf gevonden wordt. In de verkeerde handen verandert de toverstok in een massavernietigingswapen. Aan Will Smith en zijn ork-partner om dit te voorkomen. 

Kritiek

Klinkt best tof, een keiharde actiefilm met een flinke schep fantasy. Verpakt in dit concept, wilden de makers ook nog zware onderwerpen als racisme tackelen. Critici zijn in ieder geval niet te spreken over de mixup van filmgenres: "Je hebt saai, je hebt slecht en dan heb je Bright", aldus David Ehrlich van IndieWire.com. Perez van The Playlist voegt daaraan toe: "Mensen, orks, elven en feeën die langs elkaar leven, klinkt als een belachelijk idee. En dat is het zeker in deze uitvoering. Het is een mythische, sprookjesachtige rotzooi die eigenlijk nergens op slaat." "Zelfs Will Smith's fantastische charisma kan de slechte productie, ondermaatse karakters en rare manier van het bespreekbaar maken van racisme niet redden", meent Gilchrist van TheWrap.com. Oef, dat is een bittere pil aan het adres van de filmmakers, die rond de 90 miljoen dollar in het project gestopt hebben.

Of toch niet?

Maar als we op Twitter rondstruinen, zien we tot onze verbazing ook genoeg positieve reacties op Bright. Het lijkt erop dat de critici en Netflix-fans hierin dus tegenover elkaar staan. 

Het lijkt ons dat er dan maar één ding op zit: zelf kijken wat we van de film vinden. Je kunt Bright vanaf nu kijken op Netflix en laat ons dan vooral jouw mening weten!

Lees verder