Fedja van Huêt en Daan Schuurmans in Vliegende Hollanders

Veronica Superguide logo
Fedja van Huêt en Daan Schuurmans in Vliegende Hollanders

NPO komt met peperdure CGI-vliegtuigen voor Vliegende Hollanders

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Publieke Omroep maakt flink budget vrij voor het nieuwe Nederlands drama Vliegende Hollanders. Het programma gaat gebruik maken van CGI-vliegtuigen. Er is één authentiek vliegtuig nagemaakt, maar de rest van de toestellen komen uit de computer.

“Elke aflevering schiet een paar jaar vooruit en dan zijn er nieuwe toestellen nodig die er allemaal niet meer zijn”, laat regisseur Joram Lürsen weten tijdens de NPO najaarspresentatie weten. “In Nederland wordt al heel veel gebruik gemaakt van animatietechnieken, maar het meeste zie je niet omdat we het juist inzetten om dingen weg te halen. Dit is nog nooit zo groots aangepakt.”

Dramaserie

Vliegende Hollanders speelt zich af tijdens de begindagen van de Nederlandse commerciële luchtvaart. Vliegtuigbouwer Anthony Fokker (Fedja van Huêt) en oprichter van de KLM Albert Plesman (Daan Schuurmans) spelen de luchtvaartpioniers.

Hoewel hun karakters als dag en nacht van elkaar verschilden, slaagden ze er samen in om Nederland tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart.

De achtdelige serie Vliegende Hollanders is naar verwachting in het najaar van 2020 te zien op NPO 1.

Lees verder