Nieuwe serie Buffy The Vampire Slayer in de maak!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuwe serie Buffy The Vampire Slayer in de maak!

Nieuwe serie Buffy The Vampire Slayer in de maak!

|
|

Laatste update:

Rond de wisseling van het millennium was iedereen gek van één stoere dame: Buffy The Vampire Slayer. Volgens Joss Whedon en 20th Century Fox is de tijd nu rijp voor… een reboot!

In Buffy The Vampire Slayer vocht Sarah Michelle Gellar (buiten schooluren) tegen bovennatuurlijk gespuis. Tussen het vermoorden van monsters door, dealden Buffy en haar vriendenclub met alledaagse tienerproblemen.

Bedenker Joss Whedon zal meeschrijven aan de serie, maar het meeste werk wordt gedaan door Monica Owusu-Breen. Breen schreef in het verleden mee aan o.a. Alias, Fringe en Agents Of SHIELD.

Buffy

Buffy The Vampire Slayer, dat van 1997 tot 2003 liep, wordt gezien als één van de invloedrijkste televisieseries ooit. Buffy was een voorbeeld voor sterke vrouwelijke personages, én bewees dat ‘pulpy’ onderwerpen een serie niet automatisch slecht maakte.

De serie was een grote hit voor bedenker Joss Whedon, die doorbrak als schrijver en regisseur. Dankzij Buffy werden ook Sarah Michelle Gellar, Alyson Hannigan en David Boreanaz veelgevraagde acteurs. Boreanaz kreeg als vampier Angel ook nog zijn eigen spin-off.

Hoe?

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de serie omgaat met z’n beroemde voorganger. Volgens The Hollywood Reporter wordt de serie ‘eigentijds’ en ‘bouwt hij voort op het universum van de originele serie’. Hieruit concluderen we voorzichtig dat het om een totaal nieuwe vampierenjager gaat, en dus eerder een vervolg is dan een reboot.

Dit lijkt de meest logische aanpak. De makers willen graag een zwarte actrice in de hoofdrol en daarnaast heeft het weinig zin om Buffy The Vampire Slayer na te maken. Eventueel kunnen bekende Buffy-alumni als Sarah Michelle Gellar, Alyson Hannigan en David Boreanaz af en toe even langswippen.

Online

De serie wordt niet gemaakt voor een televisiezender. Fox 21 Television Studios hoopt dat verschillende streamplatformen (zoals Netflix, bijvoorbeeld) de serie direct willen kopen.

De nieuwe Buffy verkeert nog in een erg vroeg stadium: er is nog geen script of cast. Wanneer de nieuwe Vampire Slayer verschijnt is dus onbekend, het kan best nog even duren!

Lees verder