Nieuwe details en acteurs tweede seizoen 13 Reasons Why

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuwe details en acteurs tweede seizoen 13 Reasons Why

Nieuwe details en acteurs tweede seizoen 13 Reasons Why

|
|

Laatste update:

Het tweede seizoen van 13 Reasons Why staat dit jaar op de planning. Een exacte releasedatum hebben we nog niet en daarom klampen we ons wanhopig vast aan alle informatie die we tot die tijd over het vervolg kunnen vinden.

Als je het eerste seizoen nog niet gezien hebt: dit artikel bevat spoilers!

13 Redenen

Het is alweer bijna een jaar geleden (31 maart 2017) dat 13 Reasons Why op Netflix verscheen en een absolute hype creëerde. In het eerste seizoen ontving Clay een doos vol cassettebandjes van zijn love interest Hannah Baker, met 13 redenen waarom zij zelfmoord heeft gepleegd. Daarmee hebben de makers in één seizoen al het originele materiaal uit het gelijknamige boek van Jay Asher gebruikt en zullen ze dus een nieuwe weg in moeten slaan. 

Nieuwe geheimen, nieuwe gezichten

En dat betekent ook dat er een hoop nieuwe gezichten voorbij komen in het nieuwe seizoen. Onder de 11 nieuwe aanwinsten bevinden zich onder anderen een cynische onheilstoker, een nieuwe 'it-girl', een sportieveling met een groot geheim en baseball coach. 

Hannah

Eerder werd al bekend gemaakt dat de dood van Hannah Baker niet haar einde in de serie betekent. Ook in seizoen 2 zal ze te zien zijn, maar wel als een compleet andere Hannah dan we gewend zijn uit het eerste seizoen. Actrice Katherine Langford vertelt in The Tonight Show aan Jimmy Fallon: "We zijn klaar met het filmen van seizoen 2. Het verschilt voor een hoop redenen enorm veel van het eerste seizoen. De Hannah uit seizoen 1 is weg. Het publiek zal een compleet andere Hannah te zien krijgen."

Andere perspectieven

Aan het eind van het eerste seizoen bleef de kijker achter met een hoop vragen. Wat gaat Tyler met zijn rijke verzameling wapens doen? Overleeft Alex zijn zelfmoordpoging? Hoe gaat het met de rechtszaak van de ouders van Hannah? Executive producer Brian Yorkey meent dat er nog veel anderen aan het woord zullen komen: "Ik denk dat seizoen 2 ons een andere kijk op veel dingen geeft. Een hoop gebeurtenissen waarvan we denken dat we ze wel kennen, maar die ingewikkelder blijken dan we dachten. Zelfs Hannah is complexer dan we in seizoen 1 zagen." 

Houd Superguide.nl in de gaten voor de releasedatum van 13 Reasons Why seizoen 2. 

Lees verder