Niet missen: Eva Jinek interviewt Hilary Clinton

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Niet missen: Eva Jinek interviewt Hilary Clinton

Niet missen: Eva Jinek interviewt Hilary Clinton

|
|

Laatste update:

In de categorie: herinnert u zich deze nog: KRO Brandpunt. Tussen 1959 en 1996 was het de meest succesvolle Nederlandse actualiteitenrubriek. Door allerlei gedoe binnen de NPO verdween het iconische programma om met allerlei andere omroepen samen te gaan werken. In 2010 keerde het programma terug, deze keer als breed journalistiek platform.

Ook Eva Jinek heeft zich sinds haar overstap naar KRO-NCRV aan het 'nieuwe' Brandpunt verbonden en komt vanavond met één van haar grootste wapenfeiten op de proppen. Ze interviewde de eerste vrouwelijke presidentskandidate Hillary Clinton. Dat deed ze niet geheel ontoevallig op Internationale Vrouwendag vorige week. Jinek gaat met Clinton in gesprek over het verliezen van de verkiezingen tegen Donald Trump.

"Hillary Clinton zou de eerste vrouw zijn die president werd van de Verenigde Staten, een historische doorbraak in alle opzichten. Haar nederlaag was dan ook van een epische omvang: politiek gezien omdat ze verloor van een kandidaat zonder enige ervaring, maar ook persoonlijk omdat ze nooit rekening hield met dat verlies. Een fascinerende vrouw met een ongekend doorzettingsvermogen", zegt Jinek over de bijzondere ontmoeting.

Na de nederlaag tegen Trump beschreef Clinton de roerige tijd die ze achter zich liet in een boek. In What Happened kijkt de 70-jarige terug op haar campagne, Russische inmenging, een tegenstander waarvoor regels niet lijken te bestaan en wat het verlies met haar deed.

Brandpunt+ zie je vanavond om 21:00 op NPO 2.

Lees verder