Dracula op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dracula op Netflix

Netflix-serie Dracula heeft een eerste bloedstollende teaser

|
|

Laatste update:

Komende winter gaat Dracula in première. En afgaande op deze huiveringwekkende teaser mogen horrorfans deze Netflix-serie voor geen goud missen!

Londen

Vorig jaar werd bekend dat Netflix en de BBC de krachten hadden gebundeld voor Dracula, een miniserie gebaseerd op de klassieke horrorroman van Bram Stoker. Hierin worden de straten van Londen aan het eind van de negentiende eeuw onveilig gemaakt door de beminnelijke bloedzuiger uit de titel. Aan vampierjager Van Helsing de taak om Dracula voor eens en altijd te stoppen. De BBC onthulde onlangs een sfeervolle teaser die het bloed van horrorfans zeker sneller zal doen stromen!

Sherlock

Alsof de teaser nog niet genoeg is om ons te overtuigen, is er ook nog het feit dat de serie is bedacht en geschreven door Steven Moffat en Mark Gatiss. Dit duo tekende eerder voor de hitserie Sherlock. Daarmee bewezen ze al dat zij de Britse literaire klassiekers prima kunnen vertalen naar een moderne en meeslepende televisieserie. De titelrol zal worden gespeeld door de Deense acteur Claes Bang (The Affair). Genoeg talent bij elkaar om je tanden in te zetten, dus!

Dracula heeft nog geen officiële releasedatum, maar naar verluidt zal deze serie eind dit jaar, begin volgend jaar te zien zijn op Netflix.

Lees verder