Bridgerton Seizoen 1 op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bridgerton Seizoen 1 op Netflix

Netflix onthult oogstrelende trailer kostuumdrama Bridgerton

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Volgende maand verschijnt Bridgerton op Netflix. En de eerste beelden beloven alvast een meeslepend historisch drama in de traditie van Downton Abbey en The Crown!

Roddels en schandalen

Bridgerton is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Julia Quinn. In het begin van de negentiende eeuw wordt de Britse adel opgeschrikt door een spraakmakende nieuwsbrief van de mysterieuze Lady Whistledown. Zij kent alle ins en outs van de Britse bovenklasse en schept er een duivels genoegen in om alle roddels en schandalen te delen met haar lezers. “Jullie kennen mij niet, maar ik ken jullie maar al te goed”, waarschuwt Lady Whistledown dan ook in de eerste trailer.

Levende legende

Shonda Rhimes is een van de drijvende krachten achter Bridgerton. Zij tekende eerder voor hitseries als Grey’s Anatomy, Scandal en How To Get Away with Murder. Geen lullig cv, maar voor de rol van Lady Whistledown heeft Netflix pas écht een levende legende weten te strikken...

Mary Poppins

Zij wordt namelijk gespeeld door niemand minder dan Julie Andrews. Deze Oscarwinnaar speelde onder meer de hoofdrol in The Sound of Music en de titelrol in Mary Poppins. Kortom, genoeg talent aan boord om van Bridgerton een even spannend als stijlvol kostuumdrama te maken!

Bridgerton is vanaf 25 december exclusief te zien bij Netflix.

Lees verder