Netflix maakt serie van The Witcher saga

Veronica Superguide logo
Netflix maakt serie van The Witcher saga

Netflix maakt serie van The Witcher saga

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Er komt een Engelstalige serie gebaseerd op de boekenreeks The Witcher van de Pools auteur Andrzej Sapkowski. Deze boeken waren ook de inspiratiebron voor de populaire RPG games van The Witcher.

Dat heeft Netflix vandaag bekendgemaakt. Andrzej Sapkowski’s boeken gaan over ‘witchers’, jagers die op jonge leeftijd bovennatuurlijke krachten ontwikkelen om monsters te kunnen verslaan. De boeken zijn vertaald in meer dan 20 talen.

Andrzej Sapkowski

“Ik ben blij dat Netflix een serie gaat maken van mijn verhalen, en trouw blijft aan het bronmateriaal en de thema’s waaraan ik dertig jaar heb geschreven,” zegt Sapkowski. De auteur zal zelf ook betrokken zijn bij de productie.

Daarnaast zijn Sean Daniel en Jason Brown, bekend van The Mummy franchise en de tv-serie The Expanse, aangesteld als uitvoerende producenten. Zij zullen samenwerken met de Poolse productiestudio Platige Image die de serie van visuele effecten zal voorzien.

Geralt of Rivia

De serie gebaseerd op The Witcher volgt een onconventionele familie die samenkomt om te vechten voor de waarheid in een gevaarlijke wereld. Het is nog niet bekend of de serie net als de boeken en spellen om de hoofdpersoon Geralt of Rivia zal draaien.

The Witcher 3: Wild Hunt

De meest recente game gebaseerd op de boekenreeks, The Witcher 3: Wild Hunt, verscheen in 2015 voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. De spellenreeks verkocht tot op heden in totaal ruim 25 miljoen exemplaren.

Wanneer de serie op Netflix zal verschijnen, is nog niet bekend.

Lees verder