Netflix komt volgend jaar met nieuwe versie van Matilda!

Mara Wilson in Matilda

Matilda uit 1996 is uitgegroeid tot een grote culthit. Netflix durft het aan om volgend jaar met een nieuwe versie te komen van de film, alleen is 'ie nu gebaseerd op de gelijknamige musical.

Dat meldt entertainmentwebsite 'The Wrap'. Deze nieuwe versie is dus niet direct gebaseerd op het bekende boek van Roald Dahl. Maar... indirect wel. Want die musical is natuurlijk ook een bewerking van het boek, snap je?

De cast van de nieuwe Matilda

De hoofdrollen in 'Matilda 2.0' zijn voor de Britse bazin Emma Thompson, de nieuwe Bond-actrice Lashana Lynch én de 11-jarige kindactrice Alisha Weir. En je raadt natuurlijk nooit wie van die drie Matilda gaat spelen!

Wanneer komt Matilda op Netflix?

Deze nieuwe Matilda komt volgend jaar in de UK en Ierland wel in de bios, maar bij ons alleen op Netflix (in december om precies te zijn).

Mara Wilson

Dé grote heldin van de originele Matilda was natuurlijk actrice Mara Wilson. Waar is zij in hemelsnaam gebleven? Nou, dat zochten wij een tijd geleden voor je uit. Ze blijkt tegenwoordig hele andere dingen te doen. Lees hier wat Mara Wilson de laatste jaren allemaal heeft uitgespookt.

Heb je Matilda nog nooit gezien? De film staat op Netflix!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.