Netflix en ESPN maken docuserie over de beste basketballer ooit!

Veronica Superguide logo
Netflix en ESPN maken docuserie over de beste basketballer ooit!

Netflix en ESPN maken docuserie over de beste basketballer ooit!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

In de jaren 80 en 90 maakte één basketballer de NBA wereldberoemd. Michael Jordan sprong als een tijger, verdedigde als een leeuw en schoot sneller dan zijn schaduw. Netflix en ESPN brengen volgend jaar een tiendelige documentaireserie over de beste speler aller tijden!

Michael Jordan was in de jaren 90 het boegbeeld van de succesvolle Chicago Bulls, die in tien jaar zes keer kampioen werden van de NBA. Jordan werd ‘larger than life’, o.a. Door zijn megadeals met sportschoenenfabrikant Nike. In 2015 werd de oud-speler door slim beleggen de eerste basketbalmiljardair in de geschiedenis. De sportzender ESPN verkoos Jordan tot de grootste atleet van de 20ste eeuw, vóór legendarische sportfiguren als Muhammad Ali, Babe Ruth en Jesse Owens. Deze prestaties verbleken natuurlijk bij zijn hoofdrol in Space Jam (1996).

His Airness

ESPN en Netflix werken samen aan een tiendelige documentairereeks over de ‘greatest of all time’. Naast Jordan zelf werken oud-teamgenoten mee aan de bloemlezing. De nadruk van de docu, genaamd The Last Dance, ligt op het laatste seizoen van Jordan bij de Chicago Bulls. De Bulls waren in het seizoen van 97/98 eigenlijk al over hun hoogtepunt heen, en de concurrentie was inmiddels moordend geworden. Onder leiding van ‘His Airness’ wisten de Bulls uiteindelijk Utah Jazz te verslaan. Met… een beetje hulp van de scheidsrechters.

Jordan was de absolute superster van de NBA, en dit wist hij zelf ook. Hij regeerde het team met ijzeren hand, en wist zijn tegenstanders effectief te intimideren. Naast zijn fenomenale vaardigheden was het ook deze killer-mentaliteit die de atleet zo succesvol maakte.

The Last Dance wordt gemaakt door Jason Hehir. Deze documentairemaker maakte eerder indruk met zijn docu over worstelfenomeen Andre The Giant voor HBO. Hehir kreeg ruim 500 uur aan nooit eerder vertoond materiaal ter beschikking. The Last Dance wordt in 2019 verwacht op Netflix.

Lees verder