Stranger Things Seizoen 3 op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Stranger Things Seizoen 3 op Netflix

Netflix aan kop bij oorlog tussen streamingdiensten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Met de komst van Disney+ is de oorlog onder de streamingdiensten nu echt losgebarsten. En 2020 kan wel eens een beslissend jaar worden in de strijd om de kijker!

Voorprong

In november werd Disney+ gelanceerd in Nederland. Daarmee ging het Huis met de Muis direct de confrontatie aan met de grote concurrent Netflix. Ondertussen pikt Videoland ook een graantje mee van de bloeiende streamingmarkt. Maar in hoeverre heeft Netflix echt langs van de concurrentie? Volgens Streamwijzer, een site die consumenten adviseert over de verschillende streamingdiensten, is de strijd om de kijker in volle gang. Maar het zal niet makkelijk zijn om de enorme voorsprong van Netflix in te halen.

Rivalen

Netflix heeft op het moment ongeveer 3,5 miljoen abonnees in Nederland. Geschat wordt dat Disney+ tijdens de gratis proefperiode ongeveer een half miljoen kijkers wist te trekken. Een enorm verschil, maar aangezien Disney nog maar net komt kijken kan Netflix natuurlijk niet helemaal achterover leunen. Daarbij vormt Videoland vooralsnog een grotere dreiging, met een geschat aantal van 600.000 abonnees. Het lijkt er op dat Netflix zijn positie als marktleider ook het komende jaar zal behouden. Maar dat de streaming-gigant terrein zal verliezen aan zijn rivalen, is vrijwel zeker…

Lees verder