Na het boek en de musical krijgt De Club Van Lelijke Kinderen een échte bioscoopfilm

Veronica Superguide logo
Na het boek en de musical krijgt De Club Van Lelijke Kinderen een échte bioscoopfilm

Na het boek en de musical krijgt De Club Van Lelijke Kinderen een échte bioscoopfilm

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

In De Club Van Lelijke Kinderen probeert een jongen met flaporen zijn klasgenoten te redden van een gemene generaal. Het bekende verhaal wordt nu een echte bioscoopfilm.

In het boek uit 1987 besluit de boze Generaal Isimo dat het land een stuk mooier moet worden. Hij vindt dat alle kinderen met flaporen of scheve tanden maar moeten verdwijnen. 

Iedereen denkt dat hij een grapje maakt, maar een tijdje later bezoekt een fotograaf de school van Paul om alle afwijkende kinderen op de foto te zetten. Als alle lelijke kids op een schoolreisje worden gestuurd, ontsnapt Paul en probeert hij de andere kinderen te bevrijden.

De Club

Regisseur Jonathan Elbers (Fashion Chicks) maakte in 2012 al een korte film van het jeugdboek van Koos Meinderts. Daarin speelden onder meer Joep Sertons, Cas Jansen, Katja Schuurman, Maarten Wansink en Art Rooijakkers. Of de acteurs ook terugkeren voor de speelfilm is nog niet bekend.

De Club Van Lelijke Kinderen is een bekend jeugdboek van Koos Meinderts. Naast de korte film uit 2012, wordt het verhaal op basisscholen vaak gebruikt voor de eindmusicals in groep acht. In 2004 verscheen ook een échte musical van het boek, geschreven door Meinderts en Harrie Jekkers.

De opnames voor De Club Van Lelijke Kinderen beginnen waarschijnlijk deze zomer. Het scenario wordt geschreven door Jeroen Margry, die eerder de korte versie bewerkte. De film gaat in februari 2019 in première. 

Lees verder