Chris Noth

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chris Noth

'Mr. Big' Chris Noth beschuldigd van verkrachting

|
|

Laatste update:

Sex and the City-acteur Chris Noth ligt flink onder vuur: twee vrouwen hebben afzonderlijk van elkaar verklaard dat de acteur hen heeft verkracht, maar Chris ontkent alle aantijgingen.

De twee vrouwen deden hun verhaal aan The Hollywood Reporter. Ze kenden elkaar nog niet en zeggen dat ze nu hun verhaal doen omdat Chris in de Sex and the City-reboot And Just Like That zit. De HBO Max-revival bracht hun pijnlijke en tragische herinneringen aan de vermeende verkrachtingen weer naar boven. 

Vrouwen doen hun verhaal

Zoe - haar echte naam is bekend bij de THR-redactie - werkte in 2004 bij een bedrijf dat veel beroemdheden als klant had en zo leerde ze Chris kennen. Ze spraken meerdere keren af en tijdens een van die ontmoetingen zou de acteur haar hebben verkracht. De andere, ook anoniem gebleven vrouw, Lily, claimt dat Chris haar in 2015 verkrachtte toen ze na een avond in een nachtclub (waar zij werkte) te veel alcohol op had. De acteur maakte volgens Lily misbruik van die situatie. Het hele, veel uitgebreidere verhaal van de vrouwen is hier terug te lezen.

Reactie Chris Noth

De acteur ontkent de beschuldigingen. "Deze aantijgingen kloppen niet", verweert Chris zich tegenover THR. "'Nee' betekent altijd 'nee'; die grens overschrijd ik nooit. De ontmoetingen met deze vrouwen vonden plaats met wederzijdse instemming. Ik heb geen idee waarom ze nu worden geuit, maar wat ik wel weet: deze vrouwen heb ik niet aangerand."

Lees verder