Mini Me-acteur Verne Troyer overleden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mini Me-acteur Verne Troyer overleden

Mini Me-acteur Verne Troyer overleden

|
|

Laatste update:

Verne Troyer is op 49-jarige leeftijd overleden. De acteur werd bekend van zijn rol als Mini-Me in de films van Austin Powers.

Depressief

Gisteren is Verne Troyer overleden. Het ging al een tijdje niet goed met de acteur die werd geboren met een genetische groeistoornis. Hij was depressief en worstelde met een alcoholverslaving. Vorige maand meldde showbizzsite TMZ dat Troyer was opgenomen in een ziekenhuis, omdat hij zelfmoordneigingen zou hebben. Het treurige nieuws van zijn overlijden werd bekendgemaakt via de Facebook-pagina van de acteur.

'Trieste dag'

Troyer was in 1999 voor het eerst als Mini-Me te zien in de Austin Powers-film The Spy Who Shagged Me. Daarvoor had hij bijrollen in Men in Black en Fear and Loathing in Las Vegas. Zijn tegenspeler Mike Myers reageert verdrietig op het overlijden van zijn collega: “Verne was een volleerd professional en een baken van positiviteit voor de mensen die de eer hadden om met hem samen te werken”, zegt Myers tegen Deadline. “Het is een trieste dag, maar ik hoop dat hij zich op een betere plaats bevindt. Hij zal erg gemist worden.”

Lees verder