Mies Bouwman: Eén Van De Acht éénmalig terug op tv

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mies Bouwman: Eén Van De Acht éénmalig terug op tv

Mies Bouwman: Eén Van De Acht éénmalig terug op tv

|
|

Laatste update:

Maandag overleed Mies Bouwman, de grande dame van de Nederlandse televisie. Als eerbetoon zendt NPO1 vanavond nog één keer de show Eén Van De Acht uit, die ons land eind jaren 60, begin jaren 70 aan de buis gekluisterd hield.

Het initiatief komt van BNNVARA: Eén Van De Acht was jarenlang één van de grootste successen van de VARA. Het gaat om de 25ste (jubileum)aflevering, die oorspronkelijk in 1972 werd uitgezonden. Door de decennia heen gingen veel opnames van de spelshow verloren; de uitzending van vanavond is een van de weinige overgebleven exemplaren.

Eén Van de Acht

In Eén Van De Acht nemen acht deelnemers het tegen elkaar op in quizzen en spelletjes. Uit de show is ook het gevleugelde gezegde ‘licht uit, spot aan’ afkomstig. De winnaar kreeg in de finale een lopende band te zien, waar verschillende prijzen overheen rolden. De prijzen die de kandidaat wist te onthouden, gingen mee naar huis.

Eén Van De Acht is vanavond om 21:25 uur te zien op NPO1. Voor oudere kijkers is het een uitgelezen kans om Mies Bouwman nog éénmaal te zien stralen. Voor jongere mensen is het een prima kans om kennis te maken met het tv-icoon.

Lees verder