Megahit De Luizenmoeder gaat internationaal

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Megahit De Luizenmoeder gaat internationaal

Megahit De Luizenmoeder gaat internationaal

|
|

Laatste update:

Hallo allemaal, wat leuk dat je er bent! Het succes van De Luizenmoeder is niet onopgemerkt gebleven. De serie gaat binnenkort internationaal!

De rechten voor De Luizenmoeder zijn verkocht aan het Belgische productiehuis Lecter Media. De kans is dus groot dat er binnenkort een Vlaamse variant op de serie gemaakt wordt. Niet vreemd, want de komische serie ontwikkelt zich razendsnel tot een waar fenomeen!

Aanvankelijk trok De Luizenmoeder een krap half miljoen kijkers voor de eerste uitzending. De mond-tot-mondreclame was echter zó positief dat de serie 1,2 miljoen keer uitgesteld werd gekeken! De tweede aflevering (21 januari) trok (live én uitgesteld) ruim 2,5 miljoen kijkers, en naar de derde (28 januari) keken er bijna net zo veel mensen live! 

De serie is het grootste succes voor NPO3 sinds het begin van de zender. Het kinderliedje Hallo Allemaal lijkt dé carnavalshit van 2018 te worden!

De serie combineert herkenbare situaties met lullige benepenheid. Hannah (Jennifer Hoffman) ontdekt als luizenmoeder-tegen-wil-en-dank de bizarre taferelen achter de schermen bij basisschool De Klimop. De vervelende juf Ank (Ilse Warringa) en de lummelende directeur Anton (Diederik Ebbinge) zijn erg herkenbaar voor de gemiddelde kijker! Zwaaiverboden, traktatiebeleid: het is allemaal aan de orde van de dag op De Klimop!

Elk land heeft zo z’n eigenaardigheden wat betreft het basisonderwijs. Het zou ons niet verbazen als De Luizenmoeder in meerdere landen bewerkt wordt!

Lees verder