'Irritantste influencer' Maxime Meiland weigert 'prijs'

Door Robin Heerkens
Maxime Meiland en Fons Hendriks
© Brunopress en NPO 1

Meid, wat een gezeik! Maxime Meiland zit overduidelijk niet te wachten op de Loden Leeuw voor 'irritantste influencer van 2021'. Ze won die 'prijs' gisteren in Radar (check hier de andere grote Loden Leeuw-winnaar), maar wilde het programma absoluut niet te woord staan.

Dat maakte Fons Hendriks van consumentenprogramma Radar bekend toen-ie voor Maxime's deur in Noordwijk stond. De Meilandjes liggen nu lekker vakantie te vieren op Tenerife, maar 'Max' zag het sowieso niet zitten om het beeldje te ontvangen, zelfs als ze wel in Nederland zat.

Zo geen zin in!

"De winnaar is al op de hoogte gebracht dat we eventueel langs gaan komen, maar ze zou ons niet welkom heten. Ze staat niet echt te trappelen om deze prijs in ontvangst te nemen", aldus Fons, die het leeuwtje wel gewoon voor Maxime's deur zette. Ze hoeven ook niet op een reactie te wachten zodra de Meilandjes weer terug zijn. "Ze wilde niet laten weten op welke dag en tijdstip ze terug zou komen."

Waarom heeft Maxime 'gewonnen'?

Waarom stemden Radar-kijkers Maxime naar de 'winst'? "De winnaar is genomineerd door kijkers en volgers, omdat ze haar vervelend vinden om de manier waarop ze haar kinderen gebruikt in de reclames, maar ook dat ze met íeder merk in zee gaat. Het komt allemaal over alsof ze lekker wil cashen." Zelfs Maxime's pasgeboren baby'tje Vivé is al onderdeel van een maxi cosi-campagne.

Over de Meilandjes gesproken: de fam krijgt er volgend jaar een nieuw SBS6-programma bij!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.