Matt LeBlanc neemt plek van Chris Evans in Top Gear over

Veronica Superguide logo
Matt LeBlanc neemt plek van Chris Evans in Top Gear over

Matt LeBlanc neemt plek van Chris Evans in Top Gear over

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Top Gear 2.0 is nog niet verloren. Presentator Chris Evans gooide voortijdig de handdoek in de ring, maar er is altijd nog Matt LeBlanc. De voormalig Friends-acteur valt in de smaak bij de kijkers van de BBC-show en zou een miljoenencontract aangeboden hebben gekregen. Reden? Hij wordt hoofdpresentator.

2,3 miljoen euro

LeBlancs contract met de BBC is verlengd, wat alleen maar kan duiden op een nieuw seizoen van Top Gear. Het luttele bedrag van 2,3 miljoen euro zou de Britse zender LeBlanc hebben geboden. Dat het aanbod zo hoog is, zou volgens The Sun te maken hebben met het gegeven dat BBC The Great British Bake Off verloren is aan Channel 4.

Positieve geluiden

LeBlanc, die jarenlang te zien was als de charmante en niet al te slimme Joey Tribbiani, werd vorig jaar aangetrokken voor Top Gear als een van de co-hosts van Chris Evans. Naar verluidt zouden de heren het niet met elkaar kunnen vinden. Bovendien waren de kijkers niet echt te spreken over Evans, terwijl er over LeBlanc wel positieve geluiden klonken.

The Grand Tour

Top Gear werd in een nieuw jasje gestoken, nadat in 2015 bekend werd dat Jeremy Clarkson ontslagen werd bij de BBC. De omstreden presentator kwam al vaker in het nieuws door discutabele akkefietjes, maar toen hij een producer aanviel, was de koek op. Kameraden James May en Richard Hammond vertrokken ook en dat betekende het eind van een tijdperk Top Gear. De mannen maken nu samen het programma The Grand Tour.

Humor en warmte

“Dankzij Matt zijn humor, warmte en ongekende passie voor auto’s en voor de show was hij het afgelopen seizoen enorm populair bij de kijkers. Het is dan ook fantastisch dat hij instemt om terug te keren. Met Chris en Rory aan zijn zijde hebben we een uitstekend team”, aldus Mark Linsey van BBC. LeBlanc wordt bijgestaan door Chris Harris en Rory Reid. Ook Eddie Jordan, Sabine Schmitz en The Stig zullen regelmatig aansluiten.

Lees verder