Martijn de Brouwer B&B Vol Liefde

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martijn de Brouwer B&B Vol Liefde
InterviewB&B vol Liefde

Martijn over B&B Vol Liefde-dates: 'Ik zoek geen gratis werknemer'

|
|

Laatste update:

Martijn de Brouwer (31) runt samen met zijn ouders een mega-B&B in het Portugese Deixa O Resto. Seizoen één van B&B Vol Liefde wees hij af, maar nu gaat hij alsnog over de brug. Wie is deze globetrotter en wat zoekt hij in een vrouw?

Er staan drie lange relaties op het liefdes-cv van de jonge ondernemer, die met één van die dames een tijdje samenwoonde. Dat dat geen blijvende relaties werden, ligt vooral aan hem, zo geeft hij eerlijk aan in gesprek met Veronica Superguide. "Die vrouwen hadden niet dat reislustige wat ik - nog steeds wel een beetje - heb. Zij wilden ook wat meer vastigheid. Huisje-boompje-beestje. Dat kwam er toen bij mij nog niet in. Ik wilde altijd maar weer weg. Heb op veel plekken gewoond. Een studie in Brussel, voor de liefde naar Oekraïne, au pair in Frankrijk, vrijwilligerswerk in Nepal en Peru. Zo kan ik nog wel even doorgaan, haha."

Martijn B&B Vol Liefde

Portugese vrouwen

De reden dat Martijn na een afwijzing in seizoen één nu alsnog ja zei tegen de makers van B&B Vol Liefde? Hij wil zich na vijf jaar in Portugal wat meer settelen en vindt maar geen aansluiting bij vrouwen in zijn regio. "Het klikt niet", zegt hij eerlijk. "Hopelijk generaliseer ik niet te veel, maar hier werkt het heel anders met de opvoeding, bijvoorbeeld. Kinderen zijn heilig en ze horen nooit nee. Ik ben zo totaal niet. Dat gaat dus waarschijnlijk fout mocht het lekker gaan met een Portugese vriendin en we over kinderen gaan nadenken." Ook had hij verwacht dat de Portugezen van zijn leeftijd wat 'Spaanser' waren. "In de zin van: 'Hey, ik ken je vijf minuten, maar heb je zin om mee te gaan naar de bruiloft van mijn neef?' - dat snelle sociale hebben de mensen in deze regio niet."

Droomvrouw

Martijn houdt er geen gigantisch eisenlijst op na. Zijn droomvrouw moet gewoon een beetje zoals hem zijn. "Een gangmaker die graag reist. Sportief? Hoeft niet, ben ik ook niet. Ze hoeft hier ook niet mee te helpen als ze dat niet wil - ik zoek geen gratis werknemer."

Martijn B&B Vol Liefde 2022

B&B Vol Kamers

De mega-B&B van negen kamers kwam een tijdje terug in handen van Martijn, die al eerder bij de vorige eigenaren werkte om te kijken of een bed and breakfast iets voor 'm was. Zijn ouders, die al tien jaar in Portugal wonen, kwamen er later bij en zijn officieel in dienst van hun zoon. "Een unieke situatie", lacht hij. "Ja, het is misschien raar voor sommige mensen, maar het voelt voor ons totaal niet ongemakkelijk. We doen allemaal evenveel werk en ik zie hen ook niet als werknemers. Natuurlijk komen er wel eens ergernissen, maar we gooien altijd alles op tafel en kennen elkaar door en door. Ik vind het heel mooi dat ik op deze manier voor mijn ouders kan 'zorgen'."

'Heftige en intense opnames'

Het familiebedrijf werd onlangs overspoeld door Nederlandse date-vrouwen die op de oproep van Martijn ingingen. "Héél intens en hartstikke niet-natuurlijk", blikt hij terug op de opnameperiode, die helemaal is afgerond. "Vrouwen die mij eigenlijk al kennen en opeens bij me 'wonen' - dat was enorm wennen. Je denkt door de camera's ook steeds: Wat ben ik aan het doen? Hoe zie ik eruit? Mag ik dit wel of niet zeggen?" Hij zal misschien ook wel ongemakkelijk overkomen, waarschuwt hij de kijker alvast. "Ik behandelde die vrouwen onbewust meer als B&B-gasten en niet als potentiële vriendinnen en vroeg misschien niet altijd door. Gelukkig ging dat steeds beter. En met meer mensen tegelijk flirten... was ook vrij lastig. Je moet natuurlijk de matches onderzoeken, maar dat voelde toch een klein beetje als cheaten."

Alles over B&B Vol Liefde 2022

Voor wie niets wil missen van al het ongemak en - laten we het in godsnaam hopen - ontluikende liefdes in B&B Vol Liefde 2022: Lees hier alles rondom het nieuwe seizoen wanneer het vanaf 11 juli losbarst.

B&B Vol Liefde is vanaf maandag 11 juli elke maandag t/m vrijdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4 en is meteen een week vooruit te kijken bij Videoland.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder