Jeangu Macrooy en Martien Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeangu Macrooy en Martien Meiland

Martien Meiland kraakt Songfestivalnummer af: 'Gaat 'm niet worden'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Oud-Songfestival-winnares Getty Kaspers bracht een tijdje terug een bezoek aan de Meilandjes en sindsdien weten we dat Martien elk jaar weer reikhalzend uitkijkt naar het hysterische liedjesfestijn. De inzending van dit jaar vindt 'ie echter helemaal niks!

"Vinden jullie het goed als ik in de tussentijd even Sean McKooi opzet?", zei Martien gisteren in Chateau Meiland. Hij bedoelde natuurlijk Jeangu Macrooy, die Nederland met 'Birth of a New Age' gaat vertegenwoordigen. Martien was not impressed en dat begon al bij broek van Jeangu. "Wat zonde van die stof om dat open te knippen!"

'You are my broccoli'

Martien hoorde alleen maar 'broccoli'. "You are my broccoli", zong hij. "Ja, weet je wat het is? Dat nummer... dat is... dat gaat het niet redden. Terwijl Jeangu een prachtige stem heeft. Een hele mooie soulstem." Ja, dan kun je nog wel een hele fijne stem hebben: "Dat komt er helemaal niet uit in dit liedje", zo oordeelde Martien, waarmee hij verrassend genoeg in team-Johan Derksen zit.

'Gaat 'm niet worden'

"Het is steeds maar 'broccoli'", klaagde Martien. "Wanneer is het nu eens gaar? Die broccoli? Nee joh, gaat 'm niet worden dit jaar." Volgens de oud-kasteelheer moeten we daar helemaal niet moeilijk over doen. "Weet je wat dat kost? Zo'n Songfestival organiseren? Dan gaan die TROS en die AVRO helemaal flippen... als we weer winnen, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren."

Het Songfestival - dat een Fieldlab-evenement wordt - gaat op 18 mei van start. De grote finale is op 22 mei.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.

Lees verder