Bassie en Adriaan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bassie en Adriaan
BN'ers

Mart Hoogkamer maakt cover van Spanje-lied Bassie en Adriaan

|
|

Laatste update:

Allememaggies! Niet alleen in Spanje schijnt altijd de zon, maar het ziet er ook heel zonnig uit voor Mart Hoogkamer. De volkszanger gaat namelijk aan de slag met een cover van De Spaanse Zon van Bassie en Adriaan. 

Mart liet zijn grote wens al even doorschemeren in het NPO-programma Muziekfeest op het Plein, maar het gaat nu echt gebeuren. Het Spanje Lied wordt in een nieuw jasje gestoken en de jonge zanger hoopt daarmee op een klapper. Nostalgie in overvloed wanneer we over een tijdje de woorden 'In Spanje, in Spanje, in Spanje, in Spanje schijnt altijd de zon!' weer kunnen horen. 

Veel plezier

Bassie en Adriaan (die een tijd geleden ook hun eigen game kregen) zien het zelf ook wel zitten. "Mart staat hetzelfde in het leven als wij", zegt Adriaan in een gesprek met Omroep West. "Hij wil mensen vooral veel plezier brengen." Dat kan niet anders met het vrolijke nummer! Het lied komt uit 1978 en was voor het eerst te horen in de tv-serie Het Geheim van de Sleutel. Nog even wachten tot Mart het omtovert tot een nieuwe hit; de cover komt waarschijnlijk volgend jaar pas uit. 

Figureren

'Die clown en acrobaat' mogen eigenlijk ook niet missen in deze cover. Het is daarom ook de bedoeling dat de twee gaan figureren in de videoclip van Mart. Natuurlijk wel alleen als zij daar zich fysiek goed genoeg voor voelen. Adriaan is inmiddels 79 en Bassie is 86. Vooral Bas van Toor, zoals hij officieel heet, kampt al lange tijd met een zwakke gezondheid. 

 

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder