Married at First Sight: ‘Een onbegrijpelijke keuze van de makers’

Veronica Superguide’s online eindredacteur Robin Heerkens zit al jaren in een vaste relatie en mag eigenlijk helemaal geen mening hebben over moedige singles die zichzelf in de dating-game storten. Toch deelt hij in deze wekelijkse terugblikcolumn zijn ongezouten mening over de kandidaten van RTL 4-hit Married at First Sight.

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de twaalde en dertiende aflevering van MAFS.

Door Robin Heerkens
Patricia en Stephan Married at First Sight

Mijn hemel, wat vallen we pijnlijk in herhaling. Bij Remco en Paula gebeurde deze week iets dat wel érg veel op Martijn en Nicole’s situatie leek: de man vertelde de vrouw, buiten het zicht van de camera om, dat het géén match is. Remco zoekt een 'sportvrouw', legde Paula tegenover de camera uit, en schoof schijnbaar niet onder stoelen of banken dat het ‘m niet wordt met Paula. Bizar! Voor een man die zelf niet bepaald lekker actief en spontaan oogt, voelt het toch gek dat zo iemand blijkbaar énorm spraakzaam en vastberaden is wanneer de camera’s even niet op hem staan gericht. Typisch.

Paula en Remco: redden wat er te redden valt

Net zoals vorige week hielden deze twee me weer énorm bezig. Mijn fascinatie voor expert Patrick nam tegelijkertijd ook toe. Hij zat ook al op MAFS-treinramp Nicole en Martijn én ontfermt zich over Remco en Paula. Die man heeft de grootste pech ever. Terwijl Eveline haast perfecte koppels begeleidt en spannende seksspeeltjes mag uitdelen, probeert hij krampachtig te redden wat er te redden valt bij de grootste mismatches van het seizoen. Toch wilde ik graag even, héél even dan maar, in zijn schoenen staan. Zoals vaste lezers misschien weten: ik ga érg lekker op ongemakkelijke tv. En Patrick had letterlijk een front row seat bij de snorkeldate van Remco en Paula. Als een soort creeper gluurde hij van een afstandje mee en mocht-ie op geen enkele manier invloed uitoefenen. Van dichtbij zien hoe twee mensen die zó niet bij elkaar passen verplicht dingen samen moeten doen. Ongemakkelijker dan dit wordt het niet. Dat het later tijdens de date opeens de goede kant op leek te gaan, schudde ik snel van me af. Natúúrlijk verandert dit niet opeens in een stomende match na één lekker, niet-ongemakkelijk momentje. Om in, euh... ‘watersferen’ te blijven: Remco en Paula zijn al te ver gezonken om nog gered te kunnen worden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Paula en Remco
© RTL

'Onbegrijpelijk keuze van de makers'

Martijn en Nicole mochten deze week weer even hun opwachting maken. Een onbegrijpelijke keuze van de makers. Het voegde helemaal niets toe. Ik ben nu juist benieuwd naar de ‘extra’ kandidaten Patricia en Stephan, die zó snel door het experiment moeten gaan, dat ze met trouwkleren aan over Eindhoven Airport sjeesden om hun vlucht te halen. Alle onnodige minuten met Martijn en Nicole gaan af van meer momenten met ‘Patries en Steph’ – twee vrolijke, opgewekte mensen die nu al de indruk maken écht voor het experiment te willen gaan.

'Niets nieuws onder de zon'

Nicole zit nog steeds hoog in haar teleurstelling – wat ook wel begrijpelijk is wanneer iemand op huwelijksreis al roept dat er geen match in zit. Eigenlijk zegt ze hier ook geen nieuwe dingen. Wat dat betreft kun je veel beter haar interview met RTL Boulevard terugkijken, daarin zegt ze veel meer. En Martijn dan? Nou, die zit zoals altijd op een hele andere golflengte, dus wat dat betreft ook hier niets nieuws onder de zon. Zo had-ie het stukje driften met de auto best graag met Nicole willen doen, die houdt tenslotte ook van auto’s. Tja, heel veel meer kun je ook niet verwachten van een man die tijdens het eindgesprek nog steeds uitsprak graag vrienden te willen blijven.

Zorgwekkende MAFS-signalen

Bij álle andere kandidaten ging het... eigenlijk heel goed? En dat baart me zorgen. We kijken hier nog altijd naar Married at First Sight. Met uitzondering van vorig seizoen, dat twee blijvende matches opleverde, kun je er zo vanuit gaan dat bijna alle huwelijken klappen. Altijd. Loes en Wichian die een soort doorbraak beleefden? Wat lief en teder! Loes liet een stukje van haar muur zakken voor Wichian en dat is voor haar natuurlijk een héle grote stap na de dood van haar vorige liefde. Toch denk ik vooral, met alle MAFS-mislukkingen in het achterhoofd: waar zal dit alsnog misgaan? Precies hetzelfde gevoel bekroop me bij Wilfred en François, Maarten en Richelle en Laura en Cathalijne. Het loopt allemaal zó lekker. Verdacht lekker.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Wilfred en François in Married at First
© RTL

De vloek van Married at First Sight

Misschien zijn het allemaal mensen die niet zo van conflict houden en vooral geen ruzie zoeken wanneer er een camera op hun neus staat. Dat ze gewoon leuk doen maar zelf ook al weten: we gaan écht niet verder samen. Ik kan geen andere reden bedenken. Het kán toch haast niet dat dit seizoen ons drie supermatches gaat geven? Met misschien wel een vierde in de vorm van de vrolijke Patricia en Stephan? Houd op met me. Het is de ultieme liefdesvloek van Married at First Sight: ik zie overal beren op de weg en weiger écht vertrouwen te hebben in koppeltjes die géén ruzie maken en eigenlijk best lekker gaan.

Wat is het toch ook een geweldig, fantastisch en fascinerend rotprogramma!

Married At First Sight zie je elke dinsdag en woensdag om 20.30 uur op RTL 4. Een aflevering vooruitkijken doe je op Videoland.

Niets missen? Check hier onze Married at First Sight-overzichtspagina met het laatste nieuws én meerNeem ook een kijkje op onze MAFS-Facebookgroep om mee te praten over de laatste ontwikkelingen.