Amanda Seyfried

Veronica Superguide logo
Amanda Seyfried

Mamma Mia-ster Amanda Seyfried heeft een joekel van een Marvel-rol afgeslagen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Amanda Seyfried is tegenwoordig vooral bekend als de ster van de beide Mamma Mia-films, maar een paar jaar geleden dook deze actrice in allerlei grote titels op en leek ze hard op weg een hele grote naam te worden. Rond die tijd kreeg ze ook een grote superheldenrol aangeboden, waar ze vervolgens doodleuk ‘nee’ tegen zei. Dit onthulde de actrice in een interview met MTV naar aanleiding van haar nieuwste film The Art of Racing in the Rain.

“Geen zin om groen te zijn”

Ook al zegt Amanda niet letterlijk om welke rol het gaat, ze geeft wel aan dat het een “hele grote rol” was, en dat ze die afwees omdat ze geen zin had “om zes maanden van elke jaar groen geverfd te zijn”. Daarmee kunnen we in één klap bijna alle gezichtjes op ons Wie is het-Bordspel van Superhelden neertikken en blijft er maar één rol over: de knalgroene Gamora uit de Guardians of The Galaxy-films, die ook in de laatste twee Avengers-films meedeed vanwege haar familierelatie als dochter van superschurk Thanos. De rol van Gamora ging uiteindelijk naar Zoe Saldana, die in Avatar al had laten zien goed een alien met een vrolijk kleurtje te kunnen spelen.

Druiven zijn zuur

Heeft Amanda geen spijt dat ze deze mega-rol af heeft gewezen? Volgens haar niet: “Een deel van me zou willen dat ik het gedaan had, maar een ander deel van me zegt :‘Ik heb een leven te leiden’. Ik denk niet dat ik er gelukkig van zou zijn geworden”. Ja, die druiven zijn zuur hè Amanda? De kans is klein dat Seyfried binnenkort alsnog in een Marvel-film opduikt, want de studio was niet blij met haar afwijzing. “Daarna hebben ze nooit meer teruggebeld”, zo laat de actrice weten.

Lees verder