Francesca Hayward in Cats

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Francesca Hayward in Cats

Makers Cats reageren op mensen die de katten doodeng vinden

|
|

Laatste update:

Twee van de producenten achter musicalverfilming Cats hebben ein-de-lijk gereageerd op alle kritiek. Veel mensen vinden dat de mens-katten er nogal huiveringwekkend uitzien, maar daar hebben deze twee totaal geen boodschap aan.

Jullie, en dan hebben we het over de mensen die de eerste trailer al angstaanjagend vonden, zijn gewoon geen kenners! "Het waren vast mensen die Cats helemaal niet kennen", zo reageert producent Tim Bevan (via Collider) op alle kritiek (én de memes) die volgde na de trailers. Hij doelt uiteraard op de bekende musical waar deze film op is gebaseerd. 

Reactie op kritiek

"Ze verwachtten waarschijnlijk iets op vier poten of iets 'geanimeerds'", gaat Bevan verder. "Mensen die Cats wél kennen, reageerden erg positief." Ook een andere producent, Eric Fellner, doet een duit in het zakje. Hij benadrukt dat zo'n 100 miljoen mensen de trailers zagen. "En ja, dan zitten er ook mensen bij die het niet konden waarderen. En juist die mensen - dat is nu eenmaal de wereld waarin we leven - waren het luidruchtigst."

Doodengen katten

Cats is een musicalverfilming en er doen érg veel A-listers mee. Idris Elba, Taylor Swift, Judi Dench, James Corden; ze spelen allemaal zingende katten. Waar velen tot nu toe écht niet tegen konden, was natuurlijk het 'doodenge' uiterlijk van de katten. De makers gebruikten een zogenoemde 'digital fur'-techniek. Dit wil zeggen dat alle acteurs in motion-capture-pakken rondhuppelden en pas in de montage een dikke kattenvacht kregen opgeplakt. Het resultaat? Een soort kat-mens-humanoids! De reacties waren, wait for it, niet voor de poes! 

Cats draait vanaf 26 december in de bioscopen!

Lees verder