The Dark Crystal: Age Of Resistance heeft een eerste trailer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Dark Crystal: Age Of Resistance heeft een eerste trailer

Magische trailer van The Dark Crystal: Age Of Resistance

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De fantasy-klassieker The Dark Crystal krijgt binnenkort een prequel-serie op Netflix. De eerste trailer doet de magie van Thra herleven! Wow!

In de eerste trailer maken we (weer) kennis met de magische wereld van Thra. Het sprookjesrijk wordt bedreigd door een duistere macht, in de vorm van de gemene Skeksis. Met een fragment van een magisch kristal (het ‘dark crystal’) corrumperen ze de wereld, zodat er geen plek overblijft voor andere wezens.

De drie elfachtige Gelflings Rian (Taron Egerton), Brea (Anya Taylor-Joy) en Deet (Nathalie Emmanuel) proberen uit te vinden waarom de Skeksis zo machtig zijn, en willen het magische kristal vinden. Aangezien de Netflix-serie een prequel is op de Dark Crystal-film uit 1982, zullen ze de gemene Skeksis waarschijnlijk niet definitief verslaan…

The Dark Crystal

Naast de drie hoofdrolspelers komen er nog véél meer bekende stemmen voorbij. Mark Hamill, Natalie Dormer, Helena Bonham-Carter, Caitriona Balfe, en ga zo nog maar even door!

The Dark Crystal: Age Of Resistance werd ongeveer twee jaar geleden aangekondigd, door The Jim Henson Company en Netflix. Daarna verdween de serie lange tijd van de radar, en nu weten we dat hij vanaf 30 augustus te zien is. Het duurde zo lang omdat de serie, net als de film, grotendeels met poppen wordt gemaakt. Dat is nog een stuk tijdrovender dan werken met een computer!

De serie líjkt op het eerste gezicht gemaakt met computerbeelden, maar volgens de makers is dit niet het geval. Het grootste gedeelte bestaat uit echte poppen, terwijl de poppenspelers weggewerkt zijn door middel van een ‘green screen’. Knap werk!

Lees verder