Lisbeth Salander is terug in trailer voor The Girl in The Spider's Web

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lisbeth Salander is terug in trailer voor The Girl in The Spider's Web

Lisbeth Salander is terug in trailer voor The Girl in The Spider's Web

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Slecht nieuws voor zieke Zweden, want Lisbeth Salander is terug. De eerste trailer voor The Girl in The Spider's Web laat zien dat de Scandinavische cyberhacker uit de Millennium-boeken wederom als een Engel der Wrake achter perverselingen aanzit. Binnen een minuut heeft ze er al één bij de ballen - letterlijk welteverstaan!

Eerste Salander-avontuur van andere schrijver

Zoals bekend zijn de tot dusver verfilmde avonturen van die Dame met de Drakentattoo allemaal geschreven door de in 2004 overleden Stieg Larsson. The Girl in the Spider's Web is gebaseerd op het eerste Millennium-boek dat na Larssons dood is geschreven door schrijver David Lagercrantz. In Nederland verscheen deze thriller onder de titel Wat Ons Niet Zal Doden.
Lisbeth Salander is terug in trailer voor The Girl in The Spider's Web

Tweede Hollywoodrol voor Sylvia Hoeks

En wie zien we daar in haar tweede grote blockbusterrol? Jawel, Nederlands filmhoop in bange dagen Sylvia Hoeks! Na haar indrukwekkende rol in Blade Runner 2049 laat La Hoeks zien dat zij beslist geen eendagsvlieg zal worden in Hollywood. Het is moeilijk om zonder spoilers iets over haar personage Rebecka Mattson te vertellen, dus laten we het erop houden dat zij een zeer belangrijke rol in de film speelt.

Derde Salander-actrice

Na Noomi Rapace en Rooney Mara is Claire Foy (beter bekend als de jonge Elizabeth uit The Crown) alweer de derde actrice die in de huid kruipt van de stoere cyberhacker. En dat terwijl haar beide voorgangers toch duidelijk aangegeven hadden dat ze de rol graag weer zouden spelen?! Foy beseft dat de verwachtingen hoog liggen, dus ze heeft zich zowaar een Zweeds accent aangemeten.

En wie regisseert dit dan?

Regie van deze Scandi-thriller-reboot is in handen van de Urugayaan Fede Alvarez. Die ken je wellicht van de superstrakke maar superstille horrorthriller Don't Breathe, of van de goed ontvangen remake van Evil Dead. Vanaf 25 oktober kunnen we in de bioscopen zien hoe deze horrormeester het ervan afbrengt als The Girl in the Spider's Web in de bioscopen verschijnt.

Lees verder