Linda Hamilton speelt Sarah Connor in nieuwe Terminator

Linda Hamilton speelt Sarah Connor in nieuwe Terminator

Linda Hamilton keert terug als Sarah Connor in de nieuwe Terminator-film van James Cameron. Dat meldt het Amerikaanse The Hollywood Reporter. Volgens de site kondigde James Cameron de terugkeer van Hamilton aan op een besloten bijeenkomst.

Independent Woman

Volgens Cameron is Sarah Connor een belangrijk icoon, als vrouwelijke actieheld. De regisseur vindt het vreemd dat mannen op hoge leeftijd nog gevraagd worden voor actierollen, maar vrouwen niet.

Samen met Ellen Ripley (Alien) geldt Sarah Connor als één van de stoerste, onafhankelijke vrouwelijke personages in Hollywood. Haar eigen serie, Terminator: Sarah Connor Chronicles, werd erg hoog aangeslagen, maar na twee seizoen geschrapt vanwege tegenvallende kijkcijfers.

Huwelijksperikelen

Saillant detail is dat Linda Hamilton korte tijd getrouwd is geweest met James Cameron. Na de scheiding kreeg Hamilton de Terminator-rechten, en verkocht ze aan een andere filmmaatschappij. In 2019 ontvangt Cameron de rechten weer terug. Werk aan de winkel!

Acteur Lance Henriksen deelde het nieuws op Facebook. In de eerste Terminator-film ging hij als politieagent roemloos ten onder tegen de killerrobot, maar misschien zien we hem óók nog terug. De Terminator-films reizen zó vaak door de tijd dat niets uitgesloten is!

Na The Terminator en Terminator 2: Judgment Day volgden er nog een paar films in de reeks, waar Cameron niet altijd blij mee was. Het is niet duidelijk of de nieuwe films nog ingaan op de gebeurtenissen uit Terminator 3: Rise of the Machines, Terminator: Salvation en Terminator: Genisys.

Oud en Nieuw

Volgens Cameron vormen de nieuwe films een trilogie, die voornamelijk voortborduurt op de personages uit deel één en twee. De tijdlijnen lopen flink door elkaar heen, en de cast zal voornamelijk uit nieuwe personages bestaan, met Linda Hamilton en Arnold Schwarzenegger als ‘anker’.

De regie is in handen van Tim Miller (Deadpool), het scenario wordt momenteel geschreven door David Goyer (Blade, The Dark Knight-trilogie), Charles Eglee (Dark Angel) en Josh Friedman (de bedenker van The Sarah Connor Chronicles). James Cameron regisseert dus niet, maar treedt op als producer.

Spannend nieuws voor filmfans dus! Wanneer de nieuwe Terminators te zien zijn is nog onbekend. Wel meldde Arnold Schwarzenegger dat de opnames in de lente van 2018 beginnen.