Linda de Mol treft bizarre geluksvogel in Miljoenenjacht

De kans is klein dat het ooit eerder gebeurd is, maar van de honderden mensen in de studio van Postcode Loterij Miljoenenjacht is Lia uit Woerden twee keer de kandidaat met het beste antwoord. Dat beloofde dus al veel goeds. Alleen liep dat uiteindelijk net even anders.

Lia uit Woerden raadt twee vragen goed in de voorronde bij Miljoenenjacht
© SBS6

Er is waarschijnlijk nog nooit een aflevering van Miljoenenjacht geweest waarin het universum zó graag wilde dat een kandidaat het finalespel met de koffers zou spelen. De kans dat je een van de vijf vragen in de voorronde goed raadt is al vrij klein met honderden mensen in de zaal. Maar dat je er twee goed hebt is wel écht uniek. Toch overkwam het vanavond de bedeesde Lia uit Woerden.

Magie uit Woerden

Het leek wel haast of Lia helderziend was. Niet alleen had ze het antwoord op de vraag goed geraden waardoor ze een plekje aan de desk had verdiend voor de quiz, ze bleek ook goed in het raden van koffers. Doordat ze doorspeelde ging de grote gouden koffer aan haar voorbij, maar ze mocht er nog wel eentje kiezen voor iemand anders. En laat daar nou net de auto in zitten! Gelukkig kon ze iemand anders uit Woerden er blij mee maken. Maar dat talent om goede koffers te kiezen kon haar nog weleens van pas komen later.

Echt helderziend

Maar als het tijd is voor de vijfde publieksvraag weten we het zeker: Lia is helderziend. Ook Linda is beduusd als ze naar haar scherm kijkt. "Ik geloof mijn ogen niet!" Want van de achttien mensen die de vraag goed hebben, was Lia het snelst. Linda weet het ook zeker, dit gaat een hele bijzondere avond worden voor Lia, dat kán niet anders. Alleen wat nu? Lia kan niet twee keer aan de desk plaatsnemen. Maar ze hebben er toch een oplossing voor. Ze moet een koffer openmaken en dat was de € 500 euro voor haar hele wijk. En vervolgens werd er een willekeurige man uit het publiek gekozen om als vijfde aan de desk plaats te nemen.

Anti-climax

Terwijl Lia misschien al aan het nadenken was over welke koffer ze zou gaan kiezen, blijkt al snel dat ze niet echt een ster is in quizzen. Dus net zo snel is ze de tweede afvaller. Als troostprijs krijgt ze een cheque van € 2000 euro, die bovenop de € 500 euro komt die ze eerder won. Leuk, maar dit is niet wat het universum wilde. Maar ja, zo gaat het soms.

Lia vertrekt met een troostprijs naar huis
© SBS6

Postcode Loterij Miljoenenjacht zie je elke zondag om 20.00 uur op SBS6.