'Lago di Beau is achterhaalde televisie'

Lago di Beau

Veel kijkers vonden Beau van Erven Dorens' interviewprogramma Lago di Beau best wel goed, ook al was het natuurlijk een Villa Felderhof-kopie. Showbizzdino Jan Uriot, sterjournalist van Privé, is absoluut niet één van hen: hij gruwelde van Lago di Beau!

Dat geeft hij aan in zijn eigen Telegraaf-videorubriek Wat Vindt Jan?

'Niet meer van deze tijd'

Jan ergerde zich enorm aan het programma, waarvan het eerste seizoen nu helemaal is afgerond. "Ik vind het niet meer van deze tijd. Kijk, het is voor een heleboel mensen in omroepland het hoogst haalbare om een soort Villa Felderhof te maken. Dat weten we. Winston Gerschtanowitz heeft dat ook geprobeerd.” Lago di Beau vindt hij "te traag en te achterhaalde televisie". "Dat moeten we allemaal niet willen. Óf je moet spraakmakende mensen neerzetten."

Tijl Beckand en Edsilia Rombley 'vierden vakantie'

In het programma interviewt Beau BN'er-duo's. Dat was een beetje hit and miss. Zo viel Ernst Kuipers bij velen nogal in de smaak, maar ergerden sommige kijkers zich kapot aan de 'verschrikkelijk overdreven' Maan. Jan ergerde zich aan iederéén en vond niemand 'spannend'. "Als je mensen hebt die tegenovergestelde ideeën hebben, is het spannend om te zien. Kun je nog herinneren, heel lang geleden, bij de echte Villa Felderhof? Dan had je Majoor Bosshardt met Herman Brood. Dát is leuk natuurlijk."

Zelf heeft-ie wel zo zijn ideeën om er meer schwung in te krijgen, maar of dat nu zo verstandig is... "zet Willem Engel in bad en laat die door Mark Rutte gewassen worden. Dán hebben we leuke televisie." Euh... oké, snel door! Wat Jans punt vooral is: de spanning ontbrak. "Het is gewoon vakantie. Tijl en Edsilia waren gewoon op vakantie. Daar zet ik mijn televisie toch niet voor aan?" Boerderij van Dorst, dat ongeveer hetzelfde format heeft, vindt-ie veel beter. "Dat was al schurender dan dit natuurlijk."

Lago di Beau is te zien op Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.