Krijgen de gezinnen van Een Huis Vol betaald voor hun deelname?

Hoe zit het met de vergoedingen voor de gezinnen die huis en haard laten filmen voor NPO 1-kijkcijferhit Een Huis Vol? Krijgen ze geld voor hun deelname of niet?

Een Huis Vol Familie Jelies

Veel kijkers vragen het zich af: de gezinnen die meedoen aan Een Huis Vol hebben al zóveel kosten, dan krijgen ze vast veel betaald om de cameraploeg toe te laten? Nou... ja, maar er is ook een 'maar', zo onthult moeder Thaila van het Buddenbruck-gezin.

Krijgen de Een Huis Vol-gezinnen geld?

"Je krijgt een onkostenvergoeding", zo reageerde Thaila Buddenbruck op Facebook onder een artikel van Veronica Superguide over de besparingstips van de Buddenbruckjes. Een volger merkte op dat de families het toch niets voor niks zouden doen, ze komen tenslotte met hun hele hebben en houwen op NPO 1. Volgens de moeder van elf kinderen gaat het dus om een onkostenvergoeding, maar, zo vult ze aan: "Het is geen SBS6 of RTL 4. Het bedrag valt echt wel mee."

Reactie KRO-NCRV

Een Huis Vol-omroep KRO-NCRV is eerder, voordat Thaila met haar onthulling kwam, al gevraagd naar de eventuele vergoedingen die de gezinnen al dan niet krijgen. Hier gaat de omroep nooit mededelingen over doen, zo blijkt uit de reactie van een woordvoerder. "Het is niet gebruikelijk om deze informatie te delen, dus dat zullen wij (en producent Skyhigh) bij dit programma ook niet doen.

Hoe hoog die onkostenvergoeding dan is? En wat houdt-ie precies in? Daar zullen we dus (waarschijnlijk) nooit achterkomen. Wel is door Thaila duidelijk dat de gezinnen het in ieder geval niet voor niets doen!