Kijktip: Zomergasten trapt af met actrice Romana Vrede

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kijktip: Zomergasten trapt af met actrice Romana Vrede

Kijktip: Zomergasten trapt af met actrice Romana Vrede

|
|

Laatste update:

Het kan je niet ontgaan zijn: het is zomer! Dat betekent een nieuwe reeks Zomergasten, waarin Janine Abbring diepe gesprekken voert met interessante gasten. De eerste aflevering begint om 20:15 uur op NPO2.

De eerste Zomergast is actrice/theatermaakster Romana Vrede, van Het Nationale Theater. Vrede was te zien in o.a. TBS, Moordvrouw en Suzanne En De Mannen.

In 2016 maakte Vrede de persoonlijke theatervoorstelling Who’s Afraid Of Charlie Stevens, over haar eigen verstandelijk beperkte, autistische zoon. In 2017 ontving ze de prestigieuze Theo d’Or (beste vrouwelijke theaterhoofdrol).

Knipperende lichten

Aansluitend wordt de Deense film Flickering Lights (Blinkende Lygten) vertoond, met o.a. Mads Mikkelsen en The Killings Sofie Gråbøl. In deze zwarte comedy duikt een groep criminelen onder op het platteland. Ze besluiten hun vervallen schuilplaats om te toveren tot een gezellig familierestaurant!

Janine Abbring ontvangt volgende week voetbaltrainer Louis van Gaal. Later dit seizoen spreekt ze met internetpionier Marleen Stikker, journalist Pieter Waterdrinker, minister van Economische Zaken Eric Wiebes en de Vlaams/Amerikaasne psychotherapeute Esther Perel.

Lees verder