• BN'ers
  • TV

Kijkers vol ongeloof door keuze Daphne Dekkers in Sterren op het Doek

Door Lise Knipping
Sterren op het Doek

Duizendpoot Daphne Dekkers is te gast in Sterren op het Doek en dat zorgt voor de nodige verbazing bij kijkers. Niet door de auteur zelf, maar door haar keuze voor het schilderij: 'Wat?!?!'

Laten we voorop stellen dat alle kunstenaars eenn diepe buiging moeten maken voor hun uitzonderlijke schilderkunsten. Daphne Dekkers ging vol moed in de stoel naast presentator Özcan Akyol zitten om haar portret te laten vastleggen op groot doek. Daar is behoorlijk wat moed voor nodig natuurlijk. De uiteindelijke resultaten mogen er dan ook zeker zijn!

Monnikenwerk

Een kleurrijk schilderij met epoxy door Monique, een portret vol woorden die Daphne kenmerken door Frans en het monnikenwerk met balpen door Christiaan. Ja, dat lees je goed: een bizar groot portret gemaakt met pen. En dan lijkt-ie ook nog eens behoorlijk goed; in tegenstelling tot de andere twee schilderijen, aldus Sterren op het Doek-kijkers. 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Daphne Dekkers
© Omroep Max

Verkeerde neus

Daphne vond alledrie de schilderijen terecht hartstikke mooi (het kan weleens erger bij Sterren op het Doek), maar twijfelde over haar uiterlijk. Zo vond ze haar neus bij de eerste schilderijen helemaal niet lijken. De kijkers zijn het erover eens: het balpen-schilderij lijkt het best en is ook nog eens het mooist. Daphne is daar toch niet helemaal weg van en kiest voor het tweede schilderij.

Dionne Stax?

Twitterende kijkers vinden daar wel iets van; dat lijkt meer op andere BN'ers! "Ze neemt Dionne Stax mee...", roept de een. "Dus vanaf nu heeft Daphne een portret van Maxima in haar huis hangen", schrijft de ander. Schilderij drie is voor de kijkers in ieder geval de winnaar: "Wat een mooie techniek. Lijkt sprekend op haar!"

Je ziet Sterren op het Doek elke zaterdag op NPO1 vanaf 20.30 uur.