Steenrijk, Straatarm

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Steenrijk, Straatarm
SBS

Kijkers verbaasd over Steenrijk, Straatarm: ‘Geef die mensen eens normaal eten’

|
|

Laatste update:

In de nieuwste aflevering van Steenrijk Straatarm speelt eten een bijzondere rol. Zo wordt het rijke gezin geïntroduceerd met het fenomeen ‘kliekjesdag’ en gaat het in de Belgische villa er wel héél culinair aan toe.

Van 1500 naar 100 euro

Frankie (die samen met influencer MoBicep een goedlopend bedrijf in voedingssupplementen runt) en vriendin Amber, het rijke stel, verlaten villa en haard. Hun wekelijkse 1500 euro wordt ingeruild voor 100. Het wordt dus op de kleintjes letten.

Kliekjesdag

En dat is lastig, want het stel houdt van uitgebreid koken. Het liefst gezond ook. Maar met een budget van honderd euro per week wordt dat wel een tikkeltje lastig. In plaats van boodschappen doen, plunderen ze de voorraadkast én vriezer van de familie Hoefmans. Maar goed, het was dan ook kliekjesdag.

Culinair

De Hoefmansjes gooien het over een héle andere boeg. In plaats van de frituur te laten knetteren hebben ze een heuse chefkok geregeld. “Bij ons thuis is het gewoon een bal gehakt of een schnitzel”, zegt moeders. Al lijken deze culinaire hoogstandjes niet zo in de smaak te vallen. “Het was vis met allerlei kleine visdingetjes en het zag er al heel apart uit.”

Een toefje ganzenlever

De chef wordt er maar even bij geroepen. “Chef, kun je even komen? Dit toefje zegt me eigenlijk helemaal niks.” Het bleek ganzenlever te zijn. Of dit nou de beste keuze voor dit gezin was? “Ik snap niet dat mensen dit lekker vinden”, zegt Michael. Misschien was het tóch iets handiger om te vragen wat ze lekker vinden. Zo vinden ook de kijkers.

Steenrijk, straatarm is iedere woensdag om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Lees verder