Kijkers vallen over opmerking in Ik Vertrek: 'Wat kan je verwachten van een vrouw?'

In deze uitzending van Ik Vertrek maken we kennis met Manuel en Nicole die hun veilige Nederland achterlaten voor een groot project. Natuurlijk zijn er flink wat tegenslagen waar de twee mee moeten dealen. Toch zijn kijkers bezig met iets anders: de opmerkingen van Manuel over zijn vrouw.

Door Lise Knipping
Ik vertrek

Deze avond kregen we een kijkje in de verhuizing van Manuel en Nicole. Ze verhuizen naar Bonaire om een Bed & Breakfast te beginnen, om dat uiteindelijk weer verder uit te bouwen. Een behoorlijke klus. Zeker omdat Manuel door een verschrikkelijk ongeluk hersenbeschadiging heeft opgelopen. Dat maakt het project nog eens wat lastiger. Het stel wordt dan ook meerdere keren geconfronteerd met tegenslagen. 

Bingo!

Gelukkig is niet alles enorm zwaar beladen en wil het stel er vol voor gaan. Daar komt dan vooralsnog best wat bij kijken. De Ik Vertrek-bingokaart kan weer afgestreept worden, want ook hier is weer sprake van een kibbelend stel, het budget verhogen en bouwlui die niet komen opdagen. Onder de bloedhete zon van Bonaire lijkt niet alles vlekkeloos te lopen. Ook bij Manuel zijn er dan enige minpuntjes aan het hele project.

'Wat kan je verwachten van een vrouw?'

"We willen het allebei graag", zegt Manuel als het even allemaal tegen lijkt te zitten en zijn vrouw druk bezig is met het halen van grind. "Natuurlijk is er af en toe wat irritatie. Dan moet ik iets zes keer uitleggen, maar dat is niet anders. Bouwtechnisch, tja. Wat kan je verwachten van een vrouw? Van een kapster? Ze wil het graag en ze doet het graag, dus dat is al heel positief."

"Qua kracht en zo is het wat minder en moet ik wat meer opbeuren", vertelt hij onder het klussen door. "Ik moet ook alles twee keer uitleggen. Ja, dat snap je toch. Als ze mij het kappersvak moest leren, zou ze het mij ook een paar keer uit moeten leggen."

'De Middeleeuwen aan de lijn!'

Die opmerking ging er niet in bij kijkers. Op Twitter spreken fans van het programma zich uit over de 'lompe' opmerking van Manuel. "Zo hé. Die durft!", schrijft een kijker op Twitter. "Manuel! Telefoon! De middeleeuwen aan de lijn!", schrijft een ander. Over het algemeen zijn ze not amused met de opmerking, zeker omdat Nicole hartstikke goed haar best doet voor haar grote droom: "Nou, hij vind er z’n vrouw niet geknipt voor.

In het volgende deel van Ik Vertrek met Manuel en Nicole zien we hoe het gaat met de twee in Bonaire. Deze uitzending is op donderdag 9 februari rond 21.30 uur te zien op NPO 1.