Chateau Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chateau Meiland
Meiland

Kijkers vallen opnieuw over het onrealistische beeld van Chateau Bijstand: 'Schande!'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Birgit Roobol

De Meilandjes in de bijstand hebben al flink wat stof doen opwaaien. Het veel te dure huurhuis. Het bedrag (maar liefst 225 euro per week). Maar ook in deze aflevering vallen kijkers weer over het onrealistische beeld wat Chateau Bijstand geeft over leven in armoede.

Want waar de familie Meiland ook komt, er is altijd wel iemand die ze uit de brand helpt. Dit terwijl mensen in de bijstand vaak tegen een muur van regels en bureaucratie aanlopen. Zij moeten zelf de eindjes aan elkaar knopen.

Patatje Bijstand

Dat het niet om échte problematiek gaat bij de Meilandjes, blijkt maar weer op het moment dat de snackbar zich van hun gulle kant laat zien. Maxime heeft namelijk al weken zin in een patatje, iets waar ze eigenlijk geen geld voor hadden. Maar dankzij de plaatselijke snackbar mogen ze tóch van alles proeven. ‘Toen ik als alleenstaande moeder in de bijstand zat werd ik niet gesponsord door de plaatselijke patatzaak hoor’, klinkt het op Twitter.

Bye, bye bijstand

Het zit er bijna op voor de familie Meiland en voordat ze Chateau Bijstand gaan verlaten, geven ze een groot feest voor de buurtbewoners. Maar hoe doen ze dat met de boodschappen? Het is al weken onderwerp van gesprek maar de supermarkt is zo gastvrij om de familie uit de nodigen om 3(!) minuten gratis te winkelen. ‘Dus de Meilandjes mogen 3 minuten gratis winkelen. En jan met de pet krijgt niks mee als hij 5 cent te kort komt. Schande, feest, goed doel of niet!’

Chateau Bijstand is vanaf komende maandag wekelijks om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder