The Passion 2020

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Passion 2020

Kijkers ‘diep ontroerd’ door speciale The Passion: ‘zeer indrukwekkend’

|
|

Laatste update:

Het klonk op papier misschien niet zo spannend, een 'compilatie'-versie van The Passion met 'best of'-optredens van de laatste jaren, maar toch maakte deze noodgedwongen special, met Johnny de Mol als live verteller, gisterenavond diepe indruk bij kijkers.

Johnny de Mol bleef als enige van de 2020-cast over. Vanwege de coronacrisis besloot de EO om dan maar een compilatie-show in elkaar te draaien zonder live publiek. Toch was het publiek er wél bij. Men kon digitaal 'meelopen' met de processie en aan het einde kwamen BN'ers en 'gewone Nederlanders' alsnog bijeen door nieuw ingezonden meezing-stukjes, gemonteerd onder 'Geef Mij Nu Je Angst'! Het leverde uiteindelijk een slordige 2,7 miljoen kijkers op.

Reacties zijn overweldigend

De reactie hierboven toont meteen aan hoe het gros van twitter erover denkt. Men is zeldzaam eensgezind. Velen spreken hun lof uit voor verteller Johnny de Mol, de manier waarop de EO dit last-minute voor elkaar kreeg én - vooral - al die toffe optredens van de laatste jaren. "Diep ontroerd", klinkt het in de reacties op twitter. En: "Heel indrukwekkend".

Alternatieve Passion

Iedereen die de lijdensweg van Jezus niet trekt, kon gelukkig bij Lama's Ruben van der Meer, Tijl Beckand en Ruben Nicolai terecht voor een alternatieve Passion met 'André Hazes' en 'Bridget Maasland'. Het eindresultaat is hier te bekijken. En, voor iedereen die nog wil nagenieten: alle nummers van de speciale compilatie-Passion kun je hier terugkijken!

Lees verder