Kijkers leven mee met doldwaze achtbaanrit in Miljoenenjacht

Guido is misschien wel de best voorbereide kandidaat van Miljoenenjacht ooit. Hij had ook een hele goede koffer gekezen bleek uiteindelijk. Maar toch viel het bedrag waar hij mee naar huis ging een beetje tegen. Kijkers leefden in elk geval flink mee met Guido.

Guido en Linda de Mol in Miljoenenjacht

Er zijn waarschijnlijk maar weinig kandidaten geweest in de geschiedenis van Miljoenenjacht die de moeite hebben genomen om negentien afleveringen terug te kijken ter voorbeiding. De kans dat jij een van de 500 mensen in de zaal bent die daadwerkelijk het kofferspel mag spelen is nou ook niet bepaald groot. Maar het kwam allemaal uit voor Guido. Toch liep het anders af dan vooraf gedacht.

Wiskundige lolbroek

Guido had veel zelfvertrouwen. Hij had met afstand de meeste vragen goed in de vragenronde en stond onbewogen toen het bedrag opliep voorafgaande aan de rekensom, die de finalist voor het kofferspel bepaalt. Hij moest en zou dat kofferspel gaan spelen. En dat deed hij ook met de grootste lol. En met wiskundige precisie. Want hij wist van de afgelopen negentien afleveringen precies waar de hoge bedragen in hadden gezeten en welke koffers hij dus best kon wegspelen. En dat bleek verrekte goed te werken, want in de eerste zeven koffers die hij koos zaten lage bedragen uit het linkerrijtje.

Het systeem faalt

Als een ware showman bouwt Guido de spanning verder op. En hij blijft maar goede koffers kiezen. Want Guido weet in welke negen koffers de 5 miljoen nog niét gezeten heeft. Dus hij kiest er nog eentje waar die al wel in gezeten heeft. Koffer 13. En dan gaat het mis. Want vrij snel achter elkaar gaan de 2,5 miljoen, de 5 miljoen en de 2 miljoen eruit. En dan doet de bank ook nog eens hele lage biedingen. En met zo'n waterdicht systeem ga je toch niet akkoord met een bod van € 257.000 euro? Dat doet Guido dan ook niet.

De ontknoping

Maar hoger dan die 257.000 wordt het niet meer voor de bank. Als Guido uiteindelijk nog een bod krijgt van 242.000 euro met nog vier koffers te gaan kiest hij eieren voor z'n geld en drukt op de knop. Maar dan blijkt dat z'n systeem toch gewerkt had. Want als laatst drie koffers kiest hij de laagst overgebleven koffers. En dan blijkt dat in zijn koffers de 1 miljoen bleek te zitten, met alleen nog de koffer van € 750.000 euro op het podium. En je ziet Guido zichtbaar balen dat hij toch niet is blijven vertrouwen op z'n systeem. Gelukkig voor hem is het wel genoeg geld voor de nieuwe keuken en de vakantie die hij wilde.

En de kijker thuis vond het maar wat spannend:

Miljoenenjacht zie je elke zondag om 20.00 uur op SBS6.