Filemon Wesselink

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Filemon Wesselink
Het Perfecte Plaatje

Kijkers Het Perfecte Plaatje niet blij met Filemon: ‘hij gaat het toch niet in scene zetten hè?’

|
|

Laatste update:

Na de waterpolospelers en kinderen van vorige week was het in Het Perfecte Plaatje vanavond aan de kandidaten om zowel insecten als het afscheidsconcert van Kensington vast te leggen. Mocht je denken dat die laatste opdracht een kat in t bakkie was voor een muzikant als Trijntje Oosterhuis, dan heb je het mis. De winst ging namelijk naar Filemon Wesselink, en daar waren lang niet alle kijkers blij mee.

Meer Het Perfecte Plaatje? Hier vind je ons hele dossier over de spannende fotocompetitie

Weinig spontaan

Al vooraf liet Filemon weten niet blij te zijn met de opdracht: bewegende mensen die niet doen wat hij zegt, niet zijn ding. Hij moest de ontlading vlak na het concert vast te leggen en besloot, tot grote shock van de kijkers, om vals te spelen en de foto in scene te zetten. Dat schoot in het verkeerde keelgat gezien een concertfoto juist gekenmerkt wordt door spontaniteit.  'Filemon zoekt T-shirts uit, hij gaat het toch niet in scène zetten hé’ laat een kijker op twitter weten. Een andere vond het best een mooie foto van Filemon ‘maar wel geënsceneerd’.  De jury was daarentegen wél enthousiast en beloonde de presentator met het hoogste cijfer. 

Winnende foto Filemon Wesselink in Het Perfecte Plaatje

Afscheid nemen bestaat (deze week) niet

Ook de shoot daarna viel Filemon in de smaak, hij kreeg wederom de hoogste en werd met een gemiddelde van 7.8 de winnaar van de week. Wie een minder goede beurt maakte, was Trijntje. Het leek er even op dat, of wel voor haar, of wel voor Linda Hakeboom (die door ziekte de tweede shoot mistte) het doek zou vallen. Tot opluchting van de hele groep besloot de jury een safe in te zetten waardoor alle kandidaten door mogen naar volgende week. 

Je ziet Het Perfecte Plaatje elke woensdag op RTL 4, vanaf 20.30 uur. Vanaf donderdag zie je de meest recente aflevering op Videoland. Meer weten? Hier vind je ons hele dossier over Het Perfecte Plaatje 2022.  

Lees verder