Kijkers gieren om grofgebekte buurvrouw bij Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Het was weer buitengewoon zalige uitzending van Mr. Frank Visser doet uitspraak vanavond. Het had alle elementen om er een regelrechte klassieker van te maken. Een burenruzie, uiteraard over een erfgrens en een schutting én een scheldende buurvrouw die niet voor rede vatbaar is. Kijkers smulden.

Ruziende buren Hennie en Anja in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Iedereen heeft wel een favoriet moment in de geschiedenis van de Rijdende Rechter en de programma's die later kwamen bij SBS met de immer oubollig geklede mr. Frank Visser. De uitzending van vanavond had een paar momenten die direct op de nominatie kunnen als favoriete momenten. We nemen je mee door deze parel van een burenruzie.

Harlingen vs. Amsterdam

De kern van het conflict is een schutting die volgens buren Hennie en Pieter door hun buurvrouw Anja 50 cm in hun richting is verplaatst. En al bij het voorstelmoment wordt de toon gezet door de niet erg goedlachse Hennie. "Alles gaat weg en als het niet weggaat, dan trap ik het weg. Zo simpel is het. Mijn hele tuin verneukt.. Kutwijf." Haar man Pieter is ook woedend, al laat die het niet echt merken. Hij is meer zo'n stille wateren-type. Het echte conflict zit 'm volgens Hennie in het feit dat zij uit Amsterdam komt en Anja uit Harlingen. Die matchen niet met elkaar, omdat ze allebei arrogant zijn. Ok.

Hou je bek!

Buurvrouw Anja, die uit Harlingen dus, lijkt een goedlachse vriendelijke vrouw, die nergens echt mee zit, maar die wel zeker weet dat de schutting op precies dezelfde plek staat als de oude schutting. En daar blijft ze heel kalm over. Als mr. Visser er vervolgens bij komt en de buren in de achtertuin gaan kijken slaat de vlam in de pan. Althans bij Hennie, bij wie het even rood voor de ogen wordt. Want volgens haar liegt Anja over alles. En Hennie maakt van haar hart geen moordkuil. "Hou je bek", snauwt ze een paar keer naar haar buurvrouw toe en ze wil uithalen om haar een klap voor d'r hoofd te geven.

Meten is weten

Als vervolgens de landmeter van het kadaster gaat onderzoeken hoe de erfgrens zou moeten lopen, blijkt al snel dat de situatie heel anders is. De erfgrens loopt namelijk nog verder in het nadeel van de boze Hennie en Pieter. En zodra Hennie dat merkt, wordt ze weer woedend en loopt ze naar binnen. Als de immer vrolijke Victor Brand achter haar aanloopt om verhaal te halen wordt ze ook grof tegen hem. "Rot maar op", roept ze naar een beduusde Victor. Uiteindelijk komt ze toch terug, maar echt gezellig wordt het niet meer.

Alles verloren

Dat zo'n uitzending niet altijd even goed kan verlopen blijkt hier wel, want eigenlijk gaan Hennie en de gezellige Pieter nat op alle punten. De schutting mag nog verder verplaatst op hun grond en ze verliezen ook hun recht van overpad op een stuk grond van Anja. Bij de uitspraak maken ze vervolgens nog even ruzie met een andere buurman die aanwezig zijn en er volgt nog een paar keer een "hou je bek". Kortom, genieten. En dat vonden de kijkers ook.