Ketnet moderniseert De Smurfen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ketnet moderniseert De Smurfen

Ketnet moderniseert De Smurfen

|
|

Laatste update:

Grote smurf! De Vlaamse zender Ketnet smurft een nieuwe serie van de Smurfen!

De Smurfen zijn nog regelmatig te smurfen bij Zappelin, maar Peyo Productions begint binnenkort aan een nieuwe reeks, die vanaf 2020 te zien moet zijn.

Ketnet treedt op als co-producent, naar eigen zeggen om de Belgische animatiesector te steunen. De Smurfen zijn wereldwijd erg beroemd, en een mooi visitekaartje. Daarnaast kan zo’n serie wellicht rekenen op internationale belangstelling.

De bioscoopfilms over de Smurfen uit 2011 en 2013 werden al met de computer gesmurfd; 3D-geanimeerde Smurfen waren hierin te zien naast menselijke acteurs. Vorig jaar verscheen Smurfs: The Lost Village, de eerste volledig computergeanimeerde Smurfen-film.

Ook de Smurfen-serie komt helemaal uit de computer. In tegenstelling tot de oude tekenfilm zal de nieuwe versie geen verhalen uit de Smurfen-strips smurfen. Het ‘Smurfen-universum’ dat Peyo bedacht dient ter inspiratie, maar de makers zijn van plan om zelf nieuwe verhaallijnen te schrijven.

Voor Smurfen-veteranen zal het even lastig worden. De herkenbare stemmen van Frans van Dusschoten (Brilsmurf), Ger Smit (Grote Smurf) en Corry van der Linden (Smurfin), waar hele generaties mee opgroeiden, zullen geen rol meer spelen.

Veel oudere tekenfilmseries krijgen de laatste tijd make-overs. Studio 100 was er vroeg bij, met o.a. Maya De Bij en Wickie De Viking. Daarnaast smurft Nickelodeon een nieuwe Barbapapa-reeks, die gepland staat voor 2019.

Lees verder