Kees & Co’s ‘Sonja’ lag op de intensive care en ging door een diep dal

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kees & Co’s ‘Sonja’ lag op de intensive care en ging door een diep dal

Kees & Co’s ‘Sonja’ lag op de intensive care en ging door een diep dal

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Esther Roord wordt liever vergeten. De ‘buurvrouw Sonja’-actrice, die vanavond niet terugkeert in het nieuwe Kees & Co, onderging de laatste jaren de ene na de andere operatie.

Dat vertelt ze in een emotioneel en openhartig interview met Privé. We wisten al dat RTL haar niet vroeg om terug te keren, maar wat als de makers haar wél vroegen? “Ik kan het gewoon niet meer.”

De 'oude' cast van Kees & Co. (Bron: ANP)

Medische problemen

Roord (54) is niet meer in staat om op te reden. “Ik ben thuis van de trap gevallen en hield daar een totaal verbrijzelde onderarm aan over”, begint ze. “Ik heb de ene na de andere operatie gehad.” Daarnaast hielp vijf jaar revalideren niet echt en is er nu voor haar geen verzekering meer die het aandurft, mocht Roord toch weer willen acteren.

Intensive care

Maar dat is nog niet alles. Roord lag enige tijd op de intensive care en woog op een gegeven moment nog maar 37 kilo. “Ik ben door het oog van de naald gekropen.” Dat fans haar nog steeds herkenden van Kees & Co, kon Roord enorm waarderen en bood zelfs enige troost.

Sonja en Kees. (Bron: ANP)

Waarom niet terug?

Het bleef eerder nog een beetje vaag waarom RTL ‘Sonja’ niet meer wilde. Tot nu. “Dat zal met de verjonging te maken hebben. Ze wilden gewoon een hele nieuwe weg inslaan met het verhaal en de serie. En daar is voor mij geen plek.”Momenteel doet Roord veel vrijwilligerswerk. Ze geeft leesbegeleiding op een school voor bijzonder onderwijs. Simone Kleinsma blijkt niet alleen in de serie haar bff te zijn: de twee zijn tegenwoordig nog steeds goede vriendinnen. Kleinsma hielp haar zelfs – via een referentie – aan de nieuwe job op school!

Het nieuwe Kees & Co, met Simone Kleinsma en Chantal Janzen, is vanaf 20:00 vanavond te zien op RTL 4.

Lees verder