Rob Goossens

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Goossens
OpinieBoer zoekt Vrouw

‘Kan iemand boer Jouke wegsturen, a.u.b?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Rob Goossens zit boven op het nieuws uit de wereld van tv, films en series en is als vaste mediadeskundige verbonden aan RTL Boulevard. Hij schrijft wekelijks een column over wat hem opvalt in de media voor Veronica Superguide.

Als knapste van het stel lag het voor de hand dat Jouke de meeste brieven zou ontvangen in dit seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Wat ik dan weer niet had verwacht, was dat hij met de kandidaten een Nederlandse Playboy Mansion had kunnen openen. Daar begon voor mij meteen ook de argwaan. Want iemand die zo gemakkelijk zulke mooie vrouwen aan de haak slaat, die heeft zo’n programma toch helemaal niet nodig?

Jouke = basic

Vanwege mijn deadlines loop ik helaas een aflevering achter en weet ik nog niet welke keuze Jouke heeft gemaakt. Al weet ik het ergens ook wel: hij heeft vast Lotte naar huis gestuurd om met Karlijn op citytrip te gaan. Karlijn is immers de aantrekkelijkste van de twee, en in iets van inhoud is Jouke tot nu toe toch niet geïnteresseerd geweest.

Natuurlijk hebben we ons wel vaker enorm geërgerd aan kandidaten van Boer Zoekt Vrouw (laten we Geile Geert zeker niet vergeten), maar zelden kreeg ik zulke vlekken in mijn nek als van Jouke. Vanaf het begin had ik moeite met het feit dat hij een plekje bezette in het programma dat ook naar een boer had kunnen gaan voor wie het écht lastig is om een vrouw aan de haak te slaan. Maar dat hij dan ook nog eens zo weinig interesse toont in zijn aanbidders, maakt hem al helemaal een kandidaat om snel te vergeten. 

Stuur ’ns een boer weg!

Ik snap wel dat een Jouke leuk is voor de kijkcijfers. Maar geef me dan toch maar iemand als boer Willem, die twee jaar geleden slechts zes brieven ontving. Ja, dat is een beetje lastig selecteren, maar hij stond tenminste wél echt open voor een relatie die beide kanten op werkt. Vind ik, maar wie ben ik, iets moderner dan iemand die stiekem gewoon op zoek is naar een butler met een lekker lijf. Zou daar eigenlijk iets aan te doen zijn, als boeren gedurende het seizoen toch blijken tegen te vallen? De briefschrijvers kunnen naar huis gestuurd worden, maar wat nou als we dat ook met ongeïnteresseerde boeren doen? Zoals er in Temptation Island ook meteen een nieuw koppel wordt ingevlogen als een van de originele stelletjes de huisregels aan de laars lapt.

Wat mij betreft mag de reserveboer trouwens gewoon aan de slag met de briefschrijvers van de weggestuurde boer. Levert vast geen liefde op, maar we gaan toch geen boeren naar huis sturen bij wie het liefdesvuur hevig is ontvlamd. De eerste reserveboer heb ik ook alvast gevonden. Willem, uiteraard, wat dacht je dan. Let maar op: dat wordt fantastische televisie.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Deze week in Veronica Superguide

In de nieuwe Veronica Superguide stelt de nieuwe hoofdredacteur, Christiaan Ruesink, zich voor.

 

Richard Groenendijk start binnenkort zijn spelshow Think Inside the Box, maar het theater blijft zijn grote liefde. Pierre van Hooijdonk is als oud-voetballer wel wat scheldpartijen gewend, maar op social media slaat hij soms terug naar brutale vlegels.

 

Katja Schuurman speelt de hoofdrol in de nieuwe Costa!! Ze vertelt over het einde van haar huwelijk, de 'geiligheden' tijdens de opnames van de allereerste Costa! én maakt een einde over de vuige geruchten over een vliegtuig.

 

De nieuwe Veronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel.

Lees verder