Judge Judy nu zelf voor de rechter

Veronica Superguide logo
Judge Judy nu zelf voor de rechter

Judge Judy nu zelf voor de rechter

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In Nederland hebben we sinds 1995 De Rijdende Rechter om slepende conflicten op televisie op te lossen. Maar de Amerikanen hebben een pittig dametje gestrikt voor die klus: Judge Judy. Al meer dan twintig jaar is ze de bekendste tv-rechter wereldwijd, want haar realityserie is ook in diverse andere landen te zien. En tja, dan heb je altijd mensen die een graantje van dat succes mee proberen te pikken.

Hit

En zo kan het dus zijn dat Judy Sheindlin, zoals ze volledig heet,  nu zelf voor de rechter wordt gesleept door twee mensen die hielpen bij het opzetten van haar populaire show Judge Judy. Dat meldt TMZ. Sandi Spreckman en Kaye Switzer claimen dat ze Sheindlin in contact brachten met producer Larry Little, waarna de show een hit werd. Daarvoor wil het tweetal nu geld zien.

2020

De bekende show werd onlangs voor een slordige 95 miljoen dollar verlengt tot het 25ste seizoen in 2020. Spreckman en Switzer kregen niets van het geld dat werd verdiend aan de realityshow. Via een rechtszaak hopen de dames minimaal 4,75 miljoen dollar over te houden aan de bemiddeling die uiteindelijk leidde tot de start van Judge Judy.

De dames hebben vrij weinig kans, het is namelijk niet de eerste keer dat er aan de portemonnee van Judge Judy geknabbeld wordt. Een vorige zaak uit 2016 liep uiteindelijk met een sisser af.

Judge Judy is al sinds 1996 te zien in Amerika en werd in de eerste jaren ook in Nederland uitgezonden. Na een paar jaar verdween Judge Judy van de Nederlandse buis, maar keerde in 2015 terug bij RTL 8. Inmiddels is de show te zien bij FOX.

Lees verder