Johnny Depp klaagt Amber Heard aan voor 50 miljoen dollar

johnny depp amber heard

#justiceforjohnnydepp is momenteel trending op Twitter... De 58-jarige acteur  en zijn ex-vrouw, 35-jarige actrice Amber Heard, zijn vanaf vandaag in een nieuwe rechtszaak verwikkeld in de rechtbank van Virginia. Johnny klaagt Amber voor 50 miljoen dollar aan wegens smaad - omdat de actrice onder meer in The Washington Post zou hebben gesuggereerd dat Johnny haar heeft mishandeld. Dat melden verschillende nieuwsbronnen waaronder deadline.com.

The Washington Post

Het zou gaan om een artikel dat Amber Heard in 2018 schreef in The Washington Post over huiselijk geweld. In dit bericht wordt de naam van Johnny Depp niet genoemd, maar wijzen alle signalen er wel op dat ze insinueert dat Johnny regelmatig geweld zou hebben gebruikt. 

Tijdlijn Johnny Depp en Amber Heard

Johnny en Amber leerden elkaar kennen op de set van The Rum Diary in 2009, toen Johnny in een jarenlang huwelijk zat met de Franse zangeres Vanessa Paradis. Johnny's verwikkelingen met de blonde actrice zou het einde hebben betekend voor het huwelijk met Vanessa. In 2012 ging het echtpaar uit elkaar, waarna Johnny in 2015 trouwde met de 23 jaar jongere Amber Heard. Dat was van korte duur. Een jaar later beschuldigde Amber Heard de Pirates of the Caribbean-acteur van huiselijk geweld. De juridische strijd barstte los... Amber Heard ging er uiteindelijk met 7 miljoen dollar vandoor. 

Wat doen James Franco en Elon Musk bij de rechtszaak? 

Het lijkt wel een film: ook acteur James Franco en Tesla-gezicht Elon Musk zullen een verklaring geven in de rechtszaal. De twee zouden naar verluidt een affaire hebben gehad met de blonde actrice. De twee mannen hebben verklaring af te zullen leggen. In rechtbankdocumenten valt te lezen dat ze zittingen digitaal zullen bijwonen.

Of Johnny Depp losse handjes heeft of niet, weten we natuurlijk niet. De excentrieke acteur gaf vorig jaar in elk geval wel toe dat hij bang is voor de cancel-culture. "Niemand is veilig", zei hij daarover. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we De Harry Potter-quiz, The Bubble en Julia. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.