Johnny de Mol verbijsterd door Susila Cruijff in HLF8: ‘Niet te geloven’

Door Alie Sierkstra
johnny de mol Susila Cruijff hlf8

Susila Cruijff is te gast bij HLF8 om te vertellen over de Johan Cruyff Foundation. Presentator Johnny de Mol en de kijkers zijn onder de indruk van haar verhaal… én haar uiterlijk: "Wat een gelijkenis."

Susila Cruijff in HLF8 

De Johan Cruyff Foundation bestaat morgen 25 jaar. De Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd sportprojecten voor kinderen voor wie sport niet vanzelfsprekend is. Denk dan bijvoorbeeld aan gehandicaptensport. Dochter Susila Cruijff schoof bij HLF8 aan om te vertellen over haar vaders werk dat zij als bestuurslid voort mag zetten.

De Johan Cruyff Foundation

Susila vertelt in HLF8 dat vader altijd al mensen wilde helpen, zo deelden ze met kerst cadeaus uit in een weeshuis. Het idee voor de Johan Cruyff Foundation kreeg in Amerika concreet vorm. Johan probeerde daar een buurjongetje met het syndroom van Down te betrekken bij zijn spelende kinderen. Toen zag Johan wat een impact een klein gebaar kon hebben. Ook de Special Olympic World Games waren een bron van inspiratie.

'Jezus, wat lijk je toch op Johan'

Als HLF8-presentator Johnny de Mol het gesprek afrondt, wil hij nog één ding tegen Susila zeggen: “Jezus, wat lijk je toch op [Johan]. Niet te geloven. Ik zit zo naar je te luisteren en te kijken en het is ongelofelijk…” Susila hoort dat duidelijk vaker: “Ik praat ook net zo plat als hij”, lacht ze. De kijkers zijn het roerend met ‘klasbak’ Johnny eens – en daar is dit keer gelukkig geen deepfake voor nodig:

Alweer een lookalike in een talkshow! Je ziet hier hoezeer Rijk de Gooyer jr. op zijn vader lijkt.

HLF8 zie je elke werkdag om 19:30 uur op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.