John Cleese is back: nieuwe comedyserie binnenkort op de BBC

Veronica Superguide logo
John Cleese is back: nieuwe comedyserie binnenkort op de BBC

John Cleese is back: nieuwe comedyserie binnenkort op de BBC

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Nóóit zou John Cleese nog iets op televisie doen, en ‘zeker niet bij de BBC!’ Toch is de legendarische komiek binnenkort te zien bij de Britse zender. Zijn nieuwe comedyserie Hold The Sunset begint op 18 februari!

Hold The Sunset draait om de tortelduifjes-op-leeftijd Edith (Alison Steadman) en Phil (John Cleese). Edith hield de avances van haar buurman Phil jarenlang tegen, maar besluit eindelijk met hem te trouwen en naar een zonnig land te emigreren. Vlák voor ze de stap maken, staat Ediths zoon Roger (Jason Watkins) op de stoep.

Romantische oude dag

Jason heeft zijn vrouw, kinderen en baan verlaten, en kondigt aan weer bij zijn moeder te gaan wonen. Phil ziet zijn dromen van een romantische oude dag bruut uiteenspatten! Volgens Cleese is de rol hem op het lijf geschreven. ‘Phil maakt de hele dag sarcastische opmerkingen; dat is precies wat ik ook doe! Tegelijkertijd houdt hij echt van Edith, en probeert hij erg teder voor haar te zijn.’

In The Independent zegt Cleese dat hij eigenlijk nooit meer een comedyserie wilde maken. ‘Na het succes van Fawlty Towers kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen.’ Omdat Hold The Sunset niet door Cleese zelf is geschreven, voelt hij weinig druk voor de nieuwe serie.

In 2015 verklaarde Cleese dat hij helemaal klaar was met de BBC. Volgens hem speelde de zender veel te veel op safe, en had de ‘beeb’ weinig meer te maken met de zender die Monty Python’s Flying Circus en Fawlty Towers een kans gaf.

Hold The Sunset is geschreven door Charles McKeown. Hij schreef eerder de scripts voor Brazil, Ripley’s Game en The Imaginarium Of Dr. Parnassus. Hold The Sunset bestaat uit acht afleveringen. De eerste wordt op 18 februari uitgezonden op BBC One.

Lees verder